Folyamatosan nő a csipgyártás

csipgyártás, Bosch,
Nőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel októberben havi és éves szinten egyaránt a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA szerint.

A szervezet honlapjára felkerült adatok alapján októberben 48,8 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 24 százalékkal felülmúlta a tavaly októberi 39,4 milliárd dollárt és 1,1 százalékkal több a szeptemberi 48,3 milliárd dollárnál.     Szeptemberhez képest Észak- és Dél-Amerikában 2,6 százalékkal, Japánban 1,1 százalékkal, Kínában 0,3 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) 0,2 százalékkal, Európában pedig 2,8 százalékkal nőtt az eladásból származó bevétel októberben.     Tavaly októberhez viszonyítva Észak- és Dél-Amerikában 29,2 százalékkal, Európában 27,3 százalékkal, Japánban 23,7 százalékkal, Kínában 21,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) pedig 22,6 százalékkal nőtt a bevétel.

A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek csipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A szövetség most közölt legfrissebb előrejelzésében azzal számol, hogy a csipeladások az idén 25,6 százalékkal, jövőre 8,8 százalékkal nőnek.    A SIA az amerikai félvezetőgyártó ágazat 98 százalékát és a világ nem amerikai csipgyártóinak kétharmadát tömöríti.