Gyártócsarnokot épített a LUX Kft.

Beszállítói lánc fejlesztése az ACPS Automotive Kft.-nél

LUX
Az ACPS Automotive Kft. közel 1,9 milliárd forint uniós támogatást nyert el a GINOP-1.3.3-16-2017-00003 kódszámú, „Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” című pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 Program keretében. A teljes beruházás nagysága közel 3,8 milliárd forint, melynek 50 százaléka támogatásból valósulhat meg. Az ACPS Automotive Kft., mint konzorciumvezetőn kívül a társulásban szerepelt még a LUX Kft., a Miga-Metall Kft., valamint a Szigeti Group Kft.

A 3 789 579 610 forintos összköltségű beruházásban részt vett a konzorciumvezető ACPS Automotive Kft. mellett, két meglévő beszállítója a LUX Kft. és a Miga-Metall Kft., valamint a Szigeti Group Kft., amely a projekt megvalósulása révén felkerül az integrátor Bid listjére. A tagok gyártó eszközök beszerzését, a Miga-Metall Kft. és a LUX Kft. új gyártócsarnok építését valósította meg a projektben. Emellett mind a három konzorciumi tag az integrátor által javasolt szervezetfejlesztési tanácsadáson vesz részt, valamint az Ipar 4.0 megoldásait is sikeresen bevezette.

A projektben új csarnokot építettek, mivel az évek alatt a korábbi székhelyét kinőtte a cég. A LUX Kft. az ACPS által gyártott vonóhorgokra több alkatrészt is a beszerzendő fröccsöntő gépeken, perifériákon és hozzá kapcsolódó fröccsöntő szerszámokon fog gyártani, melyből az előző években több százezer darabot rendelt a cég. Ilyenek például az univerzális kupakok vagy a vonóhorgok elektromos csatlakozó rögzítésére szolgáló tartó elem, ebből évi több tízezer darab készült a elmúlt időszakban. Továbbá az autóemelő karosszériába betámaszkodó műanyag része évi több ezer megrendelést jelent. Az öt alkotóelemből álló, kivehető vonóhorog zárszerkezete több ezer termék/év szállítási kötelezettséget jelentett eddig. Ezen termékek fázisok közti szállítását szolgálják a beszerzett targoncák és a híddaruk, az alapanyagok és késztermékek tárolását pedig a raklapos állványrendszer. A három tampongép a gyártott termékek egyedi jelölése miatt kellett, jelen esetben például a megbízó logóját ezzel tudják rögzíteni a terméken. A megnövekedett kézikerék igény kiszolgálására automata célgépet szereztek be. A számítógépek és a monitorok a műanyag fröccsöntő gépek  számítógépes felszerelését szolgálják. A 3D szkenner és nyomtató az új termékfejlesztések miatt szükséges. Az Ipar 4.0 szoftver és a szervezetfejlesztési tanácsadás a cég versenyképességének növelését, szorosabb kapcsolat megteremtését és a pontosabb kiszolgálást biztosítja.

(x)