Rendelhető a VW Taigo

Év Magyar Autója

Taigo, új autók
VW Taigo
Újszerű, kupés vonalvezetésű karosszériával érkezik a Magyar Év Autója 2022 díjra jelölt Volkswagen Taigo. A Polo és a T-Cross után ez a harmadik változat ugyanazon a moduláris keresztirányú készleten (MQB A0).

Az alapfelszereltségként teljesen LED-es fényszórókat, digitális műszerfalat és a legújabb generációs infotainment rendszereket kapja a 4,25 méteres Taigo. A modellt a spanyolországi Pamplonában gyártják. A formatervezéséért Marco Pavone, a Volkswagen márka külső formatervezésért felelős vezetője felel.

A csomagtér térfogata 438 liter, ez azt jelenti, hogy az új Taigo kupészerű sziluettje ellenére majdnem annyi tárolóhelyet kínál, mint a kompakt SUV T-Cross tologatható hátsó ülésekkel (385-455 liter).

A prediktív ACC és a sávtartó asszisztens más elemekkel egy új asszisztensrendszerré egyesül, amely a rendszerfüggő 210 kilométer/óra maximális sebességig lehetővé teszi a félautomatizált vezetést.  Minden Taigo alapfelszereltségként megkapja a front assist környezetfigyelő rendszert, benne a városi vészfékezési funkciót és a sávtartó asszisztenst.

Az elsőkerékhajtású Taigo csakis benzinmotorokkal kapható (95, 110, 150 lóerő) öt-, illetve hatfokozatú kézi váltóval, a nagyobb motorokhoz hétsebességes DSG-váltó is elérhető. A legolcsóbb Taigo (1.0 TSI, 95 LE) listaáron 7,455 millió forintba kerül, ezt félmillió forint importőri árkedvezmény mérsékli. A 150 lovas (1.5 TSI ACT DSG), R-Line felszereltségű Taigóért listaáron 10,3 millió forintot kérnek (ebből is lejön 500 ezer forint árkedvezmény).