Jó hír érkezett Németországból

német feldolgozóipar
A müncheni ifo gazdaságkutató intézet adatai szerint a német feldolgozóipar a jelenlegi rendelésállomány mellett minden eddiginél tovább tud termelni.

A feldolgozóipari vállalatok körében végzett felmérés szerint a megrendelésállomány a következő 4,5 hónap termelésének fedezésére elegendő – közölte a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.).    “Erre még soha nem volt példa azóta, hogy 1969-ben először feltettük ezt a kérdést” – közölte Timo Wollmershäuser, az ifo gazdasági előrejelzésekért felelős vezetője. Az elmúlt hónapok beérkező megrendeléseit nem tudták feldolgozni, mert a vállalatoknak nem álltak rendelkezésre az ehhez szükséges félkésztermékek és nyersanyagok.

A rendelésállomány különösen nagy volt a gépkocsigyártók és -szállítók körében, a becsült gyártási idő 8,0 hónap, a gépgyártás (6,1 hónap) és az adatfeldolgozó berendezések gyártói (5,0 hónap) körében. A nyomdák megrendelései tartanak a legkevesebb ideig, 1,9 hónapig.