Jól megy a bonyhádi beszállítónak

Eurostyle
Csaknem húsz százalékkal növelte árbevételét tavaly a francia tulajdonú autóipari beszállító cég, az Eurostyle Systems Bonyhád Kft.

A társaság 2020-as 30 millió euró után 2021-ben 35 millió euró nettó árbevételt ért el; az adózott eredményről – amely 2020-ban mínusz 193 ezer euró volt – nem közöltek adatot.    A három, együttesen 8000 négyzetméteres üzemterületen 430 dolgozót foglalkoztató bonyhádi cég elsősorban prémium kategóriás gépkocsikhoz gyárt ajtópaneleket és ülések bőrbevonatát. 2021-ben az árbevétel csaknem fele a Lamborghini Urushoz gyártott ajtópanelekből, negyedrésze a Porsche Panamera, és közel ilyen arányban az Audi A8 és Q8 típushoz készült, bőrborítású beltéri alkatrészekből származott. A cég kimutatása szerint a Porsche-alkatrészek értéke valamelyest nagyobb, a Lamborghini-alkatrészeké kisebb arányt képvisel a teljes árbevételben az előző évhez képest.

A cég elődje, a 2005-ben alapított Schäfer-Oesterle Kft. 2018-ban került a GMD csoport százszázalékos tulajdonába, és tavaly vette fel a GMD műanyag- és bőrüzletágát képviselő Eurostyle Systems nevet. A 47 országban működő, 5500 embert foglalkoztató francia autóalkatrész-gyártó GMD-cégcsoport éves árbevétele meghaladja a 800 millió eurót.