Bővült a Raben csoport

Raben
Megállapodást írt alá a holland székhelyű Raben csoport, Európa egyik nemzetközi logisztikai szolgáltatója az osztrák Bexity vállalat 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról a céget eddig tulajdonló Mutares vállalattal – közölte a Raben.

A tájékoztatás szerint a még 2021 decemberében kezdeményezett tranzakciót a napokban hagyták jóvá a hatóságok, az ügylettel a bécsi székhelyű Bexity több mint 500 munkavállalója és 16 telephelye csatlakozik a Raben csoporthoz.

Ewald Raben, a csoport vezérigazgatója a közleményben kiemelte, Ausztria jól illeszkedik vállalatuk európai térképére, hidat képez Németország és Olaszország, valamint Közép-Európa országai között.   A közleményben ismertetik, hogy a Raben és a Bexity már több mint 10 éve működik együtt Ausztria és a Raben csoport országai közötti gyűjtőszállítmányok kézbesítésében. Mivel a cég a zöld megoldások híve, az ügylet egyik nagy előnye, hogy a Bexity számos telephelye közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik, és éjszakai belföldi forgalmat bonyolít.

A Bexity gyűjtőhálózata 1986 óta működik, a vállalat naponta több mint 10 000 küldeményt szállít, a vasúti közlekedés nagyarányú használatának köszönhetően pedig mindezt környezetkímélő módon teszi.

A Raben holland családi vállalkozásként indult 90 éve, a csoport logisztikai szolgáltatóként a raktár- és frissáru-logisztikától a belföldi és nemzetközi közúti, komplett rakományos, intermodális, továbbá tengeri és légi szállítmányozásig kínál átfogó megoldásokat. A vállalatcsoport több mint 10 000 munkatársat foglalkoztat, 15 európai országban – Lengyelországban, Németországban, Hollandiában, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Görögországban, Olaszországban és Ausztriában. Több mint 160 telephelye van, mintegy 1,3 millió négyzetméternyi raktárterületet üzemeltet, naponta több mint 9000 kamiont indít útnak.

A cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Raben Trans European Hungary Kft. jelenlegi nevén 2010 óta van jelen a magyarországi piacon. Négy városban – Dunaharasztin, Debrecenben, Győrben, Pécsen – összesen öt telephelyen tevékenykedik, 410 munkavállalót foglalkoztat.    A Raben Trans European Hungary Kft. 2020-ban 9,75 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el, adózott eredménye meghaladta a 206 millió forintot.