Járműipari kiállítás lesz Esztergomban

Suzuki
A múlt és jelen autóit, motorkerékpárjait, kerékpárokat és hajókülönlegességeket bemutató kétnapos kiállítás nyílik “Akkor és most Jármű Expó” címmel április 30-án Esztergomban – közölte a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna tájékoztatása szerint a tematikus, ingyenes járműkiállításon családi programok, könnyűzenei koncertek, valamint a magyar autósport kiválóságai is várják az érdeklődőket.
A kiállítók között megjelenik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a zebegényi Hajózástörténeti Múzeum. A kiállított különlegességek között lesz Pannónia motorkerékpár, egy Chevrolet Impala és egy MRAP katonai jármű, amely amerikai akciófilmekben szerepelt. A fő szempont egy-egy kor mérnöki újdonságainak hangsúlyozása – emelték ki. Emellett az esemény névadó szponzorának, a Suzukinak termékei – autó, motor és hajómotor – is bemutatkoznak.

Szombaton Szujó Zoltán vezetésével a látogatók megtekinthetik a Dakar-team kamionját, illetve autóját, valamint részt vehetnek egy közönségtalálkozón Szalay Balázzsal, Bunkóczi Lászlóval és Gyenes Emanuellel.

Szombaton este a résztvevők megcsodálhatják a Kis-Dunán a lampionos vízi karnevált, amelyen színes fényekkel megvilágított hajók vonulnak fel a Szent Erzsébet híd lábától a Bottyán hídig. A szervezők legalább 20 nagyobb installációra és 30 kishajó indulására számítanak.