Rátesz egy lapáttal a Rosenberger

Rosenberger
Az elektronikai termékeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. kapacitásbővítő beruházást hajt végre Jászárokszálláson, Jászberényben és Nyírbátorban újabb, mintegy 15 milliárd forint értékben.

Az utóbbi években a Rosenberger csoport már megvalósított  Magyarországon egy mintegy 15 milliárd forint értékű fejlesztést, a most bejelentettel együtt így már 30 milliárd forintos beruházási csomagról lehet beszélni néhány év leforgása alatt. Papp Francisco, a Rosenberger Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a német hátterű globális cégcsoport elkötelezett a magyar piac iránt. Magyarországon mintegy 4000 munkavállalót foglalkoztatnak, termékeiket főleg az autóiparnak, de más megrendelőknek is szállítják.    A vállalat versenyképességének javítása, piaci helyzetének megerősítése érdekében döntöttek a több telephelyet érintő újabb beruházásról. A csoport azt is tervezi, hogy operatív központot hoz létre Európában, és ebben a folyamatban Magyarországnak fontos szerepe lesz – mondta az ügyvezető igazgató.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a vállalat tavaly 32,66 milliárd forint árbevételt ért el, ebből 32,253 milliárd forint exportból, 406,5 millió forint belföldi értékesítésből származott. Egy évvel korábban a bevétel 27,858 milliárd forint volt, a kivitelből 27,559 milliárd, belföldi értékesítésből 299,3 millió forint bevétele származott a cégnek. A társaság a tavalyi évet 3,227 milliárd forint adózott eredménnyel zárta, szemben az egy évvel korábbi 1,930 milliárd forinttal.