Megújítja a világ autógyártását Győr

Audi Hungaria
Az Audi Hungaria közel 30 éves motor- és járműgyártó tapasztalata mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a munkatársak kompetenciáira épülő szolgáltatások fejlesztésére, amelyeket az egész Volkswagen konszern számára nyújt. Az elsősorban a Műszaki Fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területéhez kapcsolódó szolgáltatások beépülnek az ügyfelek értékláncába, segítségükkel a folyamatok és a tevékenységek egységesebbek és hatékonyabbak lehetnek, és a szinergiákat is növelni lehet a konszernen belül. A shared competence centerhez (SCC) tartozó területek már ma is közel 800 munkatársat foglalkoztatnak, és jelentősen hozzájárulnak a Volkswagen konszern és az Audi Hungaria gazdasági sikereihez.

„A járműipar átalakulási folyamata megköveteli üzleti modellünk alkalmazkodóképességét, mellyel a megváltozott keretfeltételek mellett biztosíthatjuk vállalatunk további sikereit és jövőképességét. Az Audi Hungaria mindig munkatársai magas szintű szaktudására épített, amelyet a gyártó tevékenységeken túl további szolgáltatások terén is felépített. Vállalatunk amellett, hogy a Volkswagen konszern termelési hálózatának meghatározó szereplője, széles szolgáltatási portfóliójára építve kompetenciaközpontként járul hozzá a Volkswagen konszern sikereihez. A kompetenciaközpontunkban összpontosuló magas szintű és szerteágazó tudás egyedülállóvá tesz minket a Volkswagen Konszernben, és új üzleti modellt teremtve biztosítja az Audi Hungaria hosszú távú sikerességét. Célunk a jövőben továbbra is a valós hatást kiváltó, hosszú távú üzleti sikerek elérése és kommunikálása“, mondta Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.

Audi_Hungaria_SCC_e_motor_gyartas

Műszaki Fejlesztés

Az Audi Hungaria műszaki fejlesztése 2021-ben ünnepelte működésének huszadik évfordulóját. Az 550 magasan képzett szakembert foglalkoztató részlege méretét tekintve a harmadik legnagyobb műszaki fejlesztőközpontja az Audi AG-nak és szinte a teljes Volkswagen konszern számára nyújt fejlesztési szolgáltatásokat.

Audi_Hungaria_SCC_ugyfelei

A járműhajtás fejlesztés különböző benzin- és dízelmotorok, valamint elektromos hajtások teljes körű fejlesztési projektjeivel foglalkozik. A fejlesztés során a tervezéstől a termodinamikai vizsgálatokon és numerikus szimuláción át a fékpadi tesztelésig bezárólag lefedik a fejlesztés teljes skáláját. Ennek során a Műszaki Fejlesztés többek között 17 belső égésű motor vizsgálatára, három elektromos tengelyhajtások vizsgálatára, két akusztikai és egy klímafékpadra támaszkodhat. A több típus fejlesztésében betöltött vezető szerepének köszönhetően ez a létszámában és színvonalában lendületesen fejlődő terület nemzetközi hajtástechnikai projektek felelőse is. A győri műszaki fejlesztés alapvető feladataihoz tartozik különböző motorok sorozatgyártásának fejlesztői támogatása.

E-motor acoustic analysis at Audi Hungaria Technical Development

A járműfejlesztés projektalapon válaszolja meg a koncepció-kidolgozástól a sorozatgyártást támogató szakaszig a hő-, energia- és vízeloszlásra, hasmagasságra, szilárdságra és akusztikai viszonyokra vonatkozó kérdéseket, valamint gondozza a termékadatokat és igazolja a műszaki megfelelőséget. Fő szakterülete a jármű átfogó tulajdonságainak virtuális fejlesztése numerikus szimulációs eljárásokkal. Ezen kívül a műszaki fejlesztés fontos szakterülete a motorok és járművek próbája a tesztközpontban, illetve menetpróbák lefolytatása a közúti viszonyokhoz közeli üzemi terhelés mellett. Mindehhez többek között egy akusztikai vizsgálóterem, egy görgős és két megcsúszási fékpad, valamint különböző szilárdsági mérőállomások is rendelkezésre állnak.

A következő évek során az elektromobilitás jegyében a műszaki fejlesztés tovább bővül: az Audi Hungaria a következő évek során kétszámjegyű eurómilliós összeget fordít a győri műszaki fejlesztésre. Ennek jegyében elsődlegesen egy újabb fékpadot telepítenek az elektromos tengelyhajtások és a hozzájuk tartozó áttételek fejlesztéséhez, valamint korszerűsítik a meglévő fékpadi infrastruktúrát.

Audi_Hungaria_SCC_jarmufejlesztes

Pénzügyi szolgáltatások

A kontrolling területe a termékek és járműrendszerek terén teljes felelősséggel rendelkezik a termékszámítás, a pénzügyi célok meghatározása és a pénzügyi hatások értékelése tekintetében a hajtáslánc-, karosszéria- és akkumulátorrendszerek vonatkozásában. A győri kontrolling szakemberek több mint egy milliárd eurós anyagköltség-volument bonyolítanak évente az Audi számára.

Az Audi Hungaria adószakértői felelősek a magyar és nemzetközi adóügyekért és kötelezettségekért. Fő feladatuk közé tartozik a nem uniós országokból származó áruk vámkezelése a vámköltségek optimalizálásával. Emellett feladatuk a vámjogi szabályozások változásainak figyelemmel kísérése és azok gyakorlatba történő átültetése.

Audi_Hungaria_SCC_penzugy

Az Audi Hungaria pénzügyi szakemberei végzik az Audi AG bejövő számláinak feldolgozását és könyvelését. Ez magában foglalja többek között a bejövő szállítói számlák és adótartalmuk ellenőrzését, valamint könyvelését. A vállalat jelenleg építi fel az Audi AG kimenő számláinak kiállításához kapcsolódó tevékenységeit.

IT

Az IT shared competence területe több mint húsz különböző szolgáltatást nyújt a Volkswagen konszern több mint 200 telephelye számára. Tevékenységi köre az SAP-alkalmazások és az SAP-licenszmenedzsment üzemeltetési és fejlesztési feladataitól a Shopfloor-irányítás számára történő IT alkalmazások fejlesztéségig terjed valamennyi Audi gyár részére. A legmodernebb felhő alapú környezetben dolgozik az Audi Hungaria IT DevOps csapata az alkalmazások folyamatos továbbfejlesztéséért.

Audi_Hungaria_SCC_IT

A Volkswagen konszern márkáinak és vállalatainak nyújtott számos IT-szolgáltatás mellett az Audi Hungaria IT területe felelős egy konszernen átívelő munkacsoportért, amelynek feladata az SAP-technológiai stack jövőbeli konszernstandardjainak kialakítása. Ennek kapcsán az Audi Hungaria IT-csapata szorosan együtt dolgozik a konszern további márkáinak szakembereivel.

Beszerzés

A győri beszerzés szolgáltatási portfóliójában szinte valamennyi beszerzési funkció megtalálható. A fő feladata közé tartozó általános-, széria- és projektbeszerzés mellett a költség- és értékelemzés, valamint az alkatrészbeszerzés is a terület kompetenciaprofiljához tartozik. Így például a szériabeszerzés területe a konszern 13 különböző országban lévő 57 gyártótelephelye számára szerez be alkatrészeket. A területhez mintegy 33 ezer féle szériaalkatrész tartozik, amelyhez kapcsolódóan 2021-ben közel 2,5 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. Az Audi Hungaria beszerzése által beszerzett alkatrészek közé például csavarok, váltómodulok, műanyag- és karosszériaalkatrészek tartoznak.

Beszállítói lánc

Az Audi Hungaria járműgyártásának és az Audi beszállítói lánc mátrixszervezetének meghatározó elemeként az Audi Hungaria beszállítókkal foglalkozó területe egy komplex környezetben biztosítja a gyártás igények szerinti ellátását. Ennek érdekében a terület egy világszintű beszállítói hálózatot és különböző logisztikai szolgáltatókat irányít és egy házon belüli anyagáramlást tart fent az alkatrészek beépítési helyéig. Emellett ez az egység indítja útjára a vevőkhöz a Győrben készülő Audi modelleket a világ 122 országába. A terület továbbá innovatív logisztikai folyamatokkal alakítja a beszállítói lánc részleg jövőjét, melynek során a logisztikai folyamatok digitalizálására, automatizálására és a fenntarthatóságra fókuszál. A Volkswagen konszern számára mintegy 150 magyarországi beszállító szállít alkatrészeket, ezek közül mintegy nyolcvanan közvetlenül Győrbe szállítanak be. Számuk lassan nő ugyan, de a beszerzési érték folyamatosan emelkedik, ahogy nő a vállalat termelése.

Audi_Hungaria_SCC_logisztika

 

2 Comments on Megújítja a világ autógyártását Győr

  1. Soksik3ert kívánok a továbbiakban is!
    Legyen a cég a magyar autógyártás zászlóshajója
    csak ennyi

  2. Legyen a magyar autógyártás zászlóshajója
    További sok sikert!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.