Üzemcsarnokkal bővít a kisújszállási beszállító

Eposz
Több mint 513 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épít és eszközt is vásárol a komplex fémmegmunkálással, alkatrészgyártással foglalkozó, kisújszállási Eposz Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – közölte a cég közleményben.

A várhatóan jövő őszre elkészülő beruházásra csaknem 360 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a kft. a Ginop Plusz pályázatán – írták.    A tájékoztatás szerint az új üzemcsarnok építése mellett egy lézervágót vásárol a cég a projekt során a gyártáshoz szükséges feltételek megteremtése, a megrendelési állomány növelése érdekében.

eposz4

Az Eposz Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1992 decemberben alakult magyar magánszemélyek részvételével. Tevékenységüket elektrosztatikus porszórással készíthető műanyag bevonat készítésével indították, amit 1999-ben fémfeldolgozással és lemezmegmunkálással bővítettek. Ma már komplex fémmegmunkálást, alkatrészgyártást végeznek.     A kezdetben 500 négyzetméteres termelési terület ma már meghaladja a 16 ezer négyzetmétert.     A kft. CNC vezérlésű lemezalakító berendezésekkel és lézergép-parkkal rendelkezik. De felületkezeléssel is foglalkoznak, a KTL alapozó és porfestési technológia mellett a horganyozás (kék és sárga), vegyi barnítás és más felületkezelési eljárások is szerepelnek a kínálatban.     A gyártott termékek felhasználási területe széleskörű: mezőgazdasági és autóipari alkatrészek és szervizszerszámok, légtechnikai berendezések alkatrészei, lámpatestek, enteriőr berendezések (tároló elemek, üzletberendezések) szerepelnek a honlapon.    A 124 embert foglalkoztató kft. főként belföldre értékesít, kisebb arányban exportra is, legfőbb külföldi partnere Németország.

A nyilvános cégadatok szerint a kisújszállási az Eposz Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2020-ban csaknem 1,9 milliárd forint, 2019-ben csaknem 2,2 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye 2020-ban meghaladta a 387 millió forintot, míg az azt megelőző évben 535 millió forint volt.