Kiderült, mennyiért vehetünk új BMW X7-est

BMW X7
Exkluzivitásával, lebilincselő menetdinamikájával és tágasságával, valamint páratlan sokoldalúságával a BMW X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A modell megújult kiadása már itthon is elérhető.
A legnagyobb BMW X modell hamisítatlan egyéniségét jelentős dizájnújítások fokozzák tovább: a leginkább szembetűnő módon a frontrész kialakításánál, amelyhez új M Sport csomag, gyárilag akár 23 hüvelyk méretű könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, valamint az ívelt kijelzővel és 8.0 operációs rendszerrel dolgozó járművezérlő technológia legújabb generációja társul. Az új BMW X7 mindhárom modellváltozata tovább bővített alapfelszereltséggel, innovatív vezetést támogató rendszerekkel és a 48 volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó, legkorszerűbb lágy hibrid technológiával érkezik meg az utakra.

A BMW X7 motorpalettájának csúcsán az M60i xDrive modell új, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotorja foglal helyet, amelyet a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóiban használt benzinmotor műszaki alapjaira terveztek meg a mérnökök. A többek között hengersorok közé épített kipufogócsonkkal dolgozó BMW M TwinPower Turbo technológia 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményben és 750 Nm csúcs forgatónyomatékban teljesedik ki.Az xDrive40i modellben mutatkozik be a soros hathengeres benzinmotor legújabb generációja. Az új benzinmotor 35 kilowattal / 47 lóerővel és 70 newtonméterrel erősebb közvetlen elődjénél, amely így 280 kW / 380 lóerő maximális teljesítményt és 520 Nm csúcs forgatónyomatékot eredményez – amely a mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 540 Nm-re növelhető.

Az xDrive40d modell soros hathengeres dízelmotorjában ugyancsak részletekbe menő finomhangolások garantálják a minden korábbinál alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást. Az erőforrás maximális teljesítménye 259 kW / 352 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 700 Nm, amely a mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 720 Nm-re növelhető.

A három motor legfontosabb közös eleme az automatikus váltóba integrált mild-hibrid technológia: a mérnökök a főtengelyhez épített, 48 V kapacitású indítógenerátor elektromos rásegítésével 9 kW / 12 lóerő többlet-teljesítményt és plusz 200 Nm forgatónyomatékot állítottak elő. Mindegyik motorjához kormány mögötti váltófülekkel és Sprint funkcióval dolgozó, nyolcfokozatú steptronic sport automatikus váltó kapcsolódik. Az erőforrások teljesítményét és forgatónyomatékát minden esetben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja az úttestre – legyen szó akár épített, akár járatlan útról.

Az új BMW X7 modellek bruttó listaárai:

  • X7 xDrive40i: 35 220 000 forint
  • X7 xDrive40d: 36 300 000 forint
  • X7 M60i xDrive: 44 950 000 forint