1,66 milliárd forintot nyert az acélcsarnokgyártó

Vass acélcsarnok
Az acélszerkezetek és acélcsarnokok gyártásával foglalkozó Vass Acélcsarnok Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 1,661 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el innovatív termelési eszközök beszerzésére és termelésirányítási rendszer bevezetésére.

A székesfehérvári központú, magyar tulajdonú cég közleménye szerint a sikeres Ginop Plusz pályázat az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, digitális és automatizált technológiai fejlesztéshez történő kapcsolódásukat szolgálja. Gyártástechnológiájuk fejlesztésével termelésük nagymértékű növekedése várható, az előzetes becslések szerint havi 160 tonnáról 600 tonnára, ami lehetővé teszi, hogy a folyamatosan növekvő volumenű belföldi értékesítés mellett a külpiaci jelenlétüket is erősítsék.    A projekt keretében iszkaszentgyörgyi telephelyükre többek között automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer gyártócellát, 3D-s nagypontosságú lemezmegmunkáló gyártócellát szereznek be, valamint modern termelésirányítási rendszert vezetnek be.

A Vass Acélcsarnok Kft. 2001-ben alakult és azóta folyamatosan fejleszti tevékenységét mind technológiailag, mind humán erőforrást tekintve. A cég jelenleg mintegy 70 embert foglalkoztat.    A nyilvános cégadatok szerint a társaság a tavalyi üzlet évben hárommilliárd forint nettó árbevétel mellett 148,5 millió forint nyereséget ért el, míg 2020-ban 4,7 milliárdos árbevételt és 149 millió forintos nyereséget realizált.