Csúcsra járatja Magyarország legnagyobb vasöntödéjét a Busch-Hungária

Több mint ötezer tonna öntvény előállításával Magyarország legnagyobb vasöntödéje szinte a teljes rendelkezésre álló termelési kapacitását kihasználta júniusban. A Busch-Hungária győri üzeme tavaly története egyik legsikeresebb évét zárta, de még így is sikerült az idén kétszer megdöntenie korábbi termelési és hatékonysági csúcsait.

– Termelési kapacitásaink évente 60 ezer tonna gömbgrafitos öntvény előállítását teszik lehetővé, így 2022 júniusában 5037 tonna, a vevői igényeknek megfelelő termék gyártásával megközelítettük a maximumot. Természetesen nem minden hónap hoz újabb rekordot, de a fejlődés nagyságrendjét jól jellemzi, hogy június hónapban 38 százalékkal magasabb volt a termelési volumen, mint az év első öt hónapjában. Mindezt folyamatos műszaki fejlesztésekkel, a hatékonyság növelését és a precíz munkavégzést segítő beruházásokkal, például robotizálás fokának emelésével értük el. Nem utolsósorban pedig 320 kollégánk elkötelezett és lelkiismeretes munkájának köszönhetjük – értékelte az eredményt Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 A Busch-Hungária tizenöt éves működésében abszolút rekordot jelent a júniusban előállított 5037 tonna késztermék. Ez volt ugyanis az első alkalom, hogy a termelés meghaladta az ötezer tonnát egy hónapban. Az idei március hatékonysági szempontból szintén kiemelkedő volt, akkor a cég formázósora új csúcsot állított fel, átlagos napi 2111 formázott és öntött szekrénnyel. A Busch-Hungária Kft. 2022 első hat hónapjában már több mint 23 ezer tonna öntvényt gyártott, ami a tavalyi csúcsdöntő év 43 ezer tonnás összeredményéhez képest is volumennövekedést vetít előre.

A Busch-Hungária Kft. az előző, 2021-ben lezárt beruházási periódusban több mint 19 millió euró értékben hajtott végre fejlesztéseket. Ennek eredményeként a vállalat tavaly több mint 30 százalékkal növelte a vasöntöde olvasztási kapacitását, iparági viszonylatban is élvonalbelinek számító szintre, 80 százalék fölé emelte az formázósor üzemi hatékonyságát többek közt a kimagasló műszaki rendelkezésre állással. A Busch-Hungária pénzügyi értelemben is erős évet tudhat maga mögött, árbevétele 2021-ben csaknem 66,5 millió euró volt.

1 Comment on Csúcsra járatja Magyarország legnagyobb vasöntödéjét a Busch-Hungária

  1. Gömbgrafitos öntvényből nincs hiány
    Rekordév volt a tavalyi
    Hát még az idei!!??
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.