Három autót nevezett a BMW, az egyik nagyon durva

BMW
A BMW Magyarország három autót nevezett az Év Magyar Autója verseny legújabb évadában. A BMW X1 a szabadidő-autók között, az M3 Touring pedig a sportautók között indul a Magyar Év Autója 2023 díjért. A BMW iX1 az elektromos szabadidő-autók mezőnyében versenyez.
BMW X1

Széles motorválasztékkal, egyszerű, de márkahű formatervvel és minden irányban megnövekedett karosszériával mutatkozott be idén nyáron az új BMW X1. A karosszéria hosszúsága 4400 milliméter, szélessége 1844 milliméter, a magassága 1640 milliméter, a tengelytávolság 2692 milliméterre nőtt.

Motorból van bőven választék, a négyhengeres, kétliteres benzinmotor 218 lóerő maximális teljesítményre képes, a 48 voltos lágy hibrid rendszerben a benzinmotort egy 19 lóerős villanymotor is segíti. Van háromhengeres benzines is 156 lóerővel. Dízelre vágyóknak 211 lóerős lágy hibridet, vagy 150 lovas négyhengerest vihetnek haza. Érkezik majd konnektoros hibrid változat is.

BMW iX1
Az X1 elektromos változatában az első és hátsó tengelyen egy-egy elektromos motor dolgozik, 313 lóerő rendszerteljesítménnyel és 494 Nm forgatónyomatékkal. A villany szabadidő-autó 5,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre, hatótávolsága pedig egy feltöltéssel 413-438 kilométer.

BMW M3 Touring
510 lóerővel és 500 literes csomagtartóval mutatkozott be a BMW M3 Touring. A BMW M3 és a BMW M4 Competition kivitelei számára kifejlesztett, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor csúcsnyomatéka 650 Nm. A férfias hangzásról elektronikusan vezérelt szelepekkel dolgozó, M sportkipufogórendszer gondoskodik. Alapáras a nyolcfokozatú M Steptronic automatikus váltó háromféle váltóprogrammal és a kormány mögötti váltófülekkel.

P90468110_highRes_the-first-ever-bmw-m

Év Magyar Autója díjak
Az Autós Nagykoalíció (ANK) negyedik alkalommal hirdeti meg az Év Magyar Autója díjakat. Nagy példányszámú online- és print lapok elismert autós újságíróiból álló független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2023 „legmagyarabb”, a magyar piacon a „legjobb”, illetve a „legzöldebb” autója. A díjakra június 15-től augusztus 31-ig nevezhetik autóikat a gyártók és az importőrök.

Az Év Magyar Autója 2023 díjat a Magyarországon, magyar emberek által összeszerelt, gyártója által nevezett autók közül ítéli oda a zsűri alapos tesztek és szigorú szempontrendszer alapján. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora az itthoni fejlesztés hozzáadott értéke. A szakmai zsűri két másik kategóriában is döntést hoz jövő tavasszal. Az importőrök által benevezett autók közül azok nyerik el a Magyar Év Autója 2023 díjat, amelyek kategóriájukban (kisautók, családi autók, üzleti autók, kis/közepes/nagy szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a leginkább megfelelnek a magyar vásárlók igényeinek.

Szintén a zsűri – tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán – dönt több kategóriában (elektromos/hibrid városi autók, elektromos/hibrid szabadidő-autók, elektromos/hibrid prémium autók, elektromos kishaszonjárművek) az év legzöldebb autóiról is, legyenek azok villanyautók, vagy hálózatból tölthető hibridek. A Közönségdíj 2023 díj birtokosa pedig az az autó lesz, amelyre az összes jelölt autó közül a jövő év eleji közönségszavazáson a legtöbben szavaznak. Mivel az autószektor nem csupán autógyártókból és importőrökből áll, a szervezők kiosztják az Év Beszállítója 2023 kitüntetést is. Ezt azok a hazánkban termelő autóipari vállalatok kaphatják meg, amelyeket a hazai és nemzetközi autógyárak, valamint szakújságírók arra érdemesnek találnak, illetve a legmegbízhatóbb 2022-es magyarországi partnerükként a szervezők kérésére megjelölnek.

2022-es díjazottak
Az Év Magyar Autója díjakat először 2020-ban osztották ki, a gyártók és importőrök összesen 39 autót neveztek. 2021-ben 46 autó, 2022-ben 58 autó közül választotta ki a zsűri a győzteseket.
Az Év Magyar Autója 2022 díjat a gyártói kategóriában az Audi Q3 Sportback phev modell kapta, a Magyar Év Autója 2022 díjat különböző kategóriákban a Toyota Yaris Cross, a Honda HRV, a Hyundai Tucson, a Lexus NX, a BMW M4 Competition, a Volkswagen Golf Variant, a Skoda Octavia e-tec és a Toyota Hilux nyerte el. Az Év Zöldautója 2022-ben a Mini Cooper SE, a Hyundai Ioniq 5, a BMW iX, az Opel Astra phev, a DS4 E-Tense, a Kia Sorento phev és az Opel Combo-e modell lett. A Közönségdíj 2022 birtokosa a legtöbb közönségszavazattal a Suzuki S-Cross, míg az Év Beszállítója 2022 oklevelet a – a Bosch, a Hankook, a Hanon, az SK On és a Schaeffler egy-egy magyarországi gyára érdemelte ki. A zsűri 2023-ban is megválasztja az Év Autós Marketing/PR-szakemberét, az elismerést 2022-ben Salgó András, a BMW kommunikációs vezetője kapta.

További részletek: http://evmagyarautoja.hu/nevezes/

1 Comment on Három autót nevezett a BMW, az egyik nagyon durva

Comments are closed.