Nagy profittól esett el a kínai autógyártó

Geely

Geely
A Geely Automobile Holdings Ltd. kínai autógyártó profitja több mint a harmadával esett az első fél évben a magasabb működési és nyersanyagköltségek miatt.

A cég azt közölte, hogy a június végével záródott hat hónapban az adózott eredménye 35 százalékkal 1,55 milliárd jüanra (228,6 millió dollár) esett vissza az egy évvel korábbi 2,38 milliárd jüanról.    A kínai autógyártó bevétele 29 százalékkal, 58,18 milliárd jüanra nőtt, mivel az autók átlagos eladási árának növekedése ellensúlyozta az eladott autók számának a csökkenését.    Az idei első hat hónapban a márka 613,8 ezer járművet értékesített, 9 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbihoz képest.

A vállalat megerősítette az idei évre vonatkozó, 1,65 millió jármű eladására vonatkozó célját, ami 24 százalékkal több tavalyhoz képest. A Geely Automobile a Zhejiang Geely Holding Group Co. része, amely számos ismert márkával rendelkezik, köztük a Volvo Cars, a Lynk & Co., a Lotus Cars, a Polestar és a London Electric Vehicle Company (LEVC).

 

1 Comment on Nagy profittól esett el a kínai autógyártó

Comments are closed.