1200 új munkahely jön létre Nyíregyházán

W-Scope
Ünnepélyes keretek között letették a koreai tulajdonú W-Scope Hungary Plant Kft. lítium-ion akkumulátorgyárának alapkövét Nyíregyházán. A 720 millió eurós beruházás jelentősen növelheti a cég versenyképességét a gyorsan fejlődő elektromos járműipari piacon. Mintegy 1200 új munkahely jön létre ennek eredményeképp, a tömegtermelés pedig a tervek szerint 2025-ben indul.

A W-Scope Corporation szeparátorok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek a lítiumion-akkumulátorok fontos alkotóelemét képezik.  A cégcsoport Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Hongkongban rendelkezik jelenléttel.

A W-Scope globális terjeszkedésének részeként választotta Magyarországot első európai helyszínéül. A nyíregyházi déli ipari parkban 82 hektáron elterülő telken ultramodern akkumulátor szeparátor üzem jön létre, amelynek várható éves kapacitása eléri az 1,2 milliárd négyzetmétert. A gödi Samsung SDI-vel már le is szerződött a cég, amely a termék nagyobbik részét átveszi. Az SK Innovation és az LG szintén a leendő vevők között szerepel.

choi HU

A koreai vállalat jelentős előnyöket remél a beruházástól. Mindenekelőtt versenyképessége javulhat érdemben, a gyártás során alkalmazott modern technológia ugyanis akár a versenytársakhoz képest háromszoros termelési hatékonyságot is eredményezhet.

Ahogy Choi Won Kun, a W-Scope Corporation elnöke rámutatott, az Egyesült Államok és az EU a lítiumion-akkumulátorokat gazdaságstratégiai szempontból kiemelkedő fontosságúnak tartja, és nagyszabású támogatási rendszer, valamint megfelelő szakpolitikai ösztönzők révén ellátási lánc kiépítésén dolgozik. A W-Scope mindent megtesz, hogy az EU-n kívüli globális lítium-ion akkumulátor-központként folyamatos beruházásokon, kutatáson és termelésen keresztül hozzájáruljon a növekedéshez.

wscope scale HU

Forrás: hipa.hu

2 Comments on 1200 új munkahely jön létre Nyíregyházán

  1. Hát azkor válasszuk szét
    Most még csak bejelentették,de a termelés 2025ben indul
    Az még elég messze van……
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

  2. Ha továbbra is az akkumulátorgyártásban világhatalomra törekednek a magyar hozzá nem értők akkor a mérhetetlen környezetszennyezés miatt a haza veszélyben. Ki felel ezért a bűncselekményért ?

Comments are closed.