A Continental bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét Szegeden

Continental
A vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó egységgel bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental Szegeden – jelentette be Keszte Róbert, a Continental Magyarország országigazgatója.

A szakember a Szegedi Tudományegyetemen rendezett eseményen elmondta, a cég budapesti, kétszáz szakembert foglalkoztató Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központja az elmúlt négy évben bizonyította, képesek rá, hogy a világ leginnovatívabb technológiáiban is újat alkossanak.

Keszte Róbert kifejtette: elsősorban az egyetemi képzés minősége és a meglévő – a szoftverfejlesztésre és az autóiparra egyaránt kiterjedő – szakmai közösség miatt döntöttek úgy, hogy ezt a tevékenységet Szegeden bővítik. Az igazgató ugyanakkor emlékeztetett rá, a Continentalnak évtizedek óta jól működő gyára van Szegeden, amely a csoport egyik legeredményesebben működő egysége.

Lóránd Balázs, a Continental Autonomous Mobility Hungary vezetője elmondta, a szegedi szoftvermérnökök feladata a mesterségesintelligencia-alapú fejlesztéshez szükséges adatok előkészítése, feldolgozása, az ehhez kapcsolódó eszközök és keretrendszerek, valamint beágyazott rendszerek kidolgozása lesz.    A szakember a fejlesztések társadalmi fontosságát hangsúlyozva kiemelte, a közlekedést egyre biztonságosabbá tevő megoldások hozzájárulnak a közúti balesetek számának csökkentéséhez.    Az újonnan felvett fejlesztők az első időszakban távmunkában dolgoznak majd, de a cég célja, hogy a negyvenfősre tervezett csoport számára később saját irodát alakítsanak ki Szeged belvárosában. Olyan új megoldások fejlesztésén dolgozó tehetségeket keresnek, akik az adott területen a legjobbak – mondta Lóránd Balázs.

A Continental csoport tavaly 33,8 milliárd euró árbevételt ért el, és jelenleg több mint 190 ezer embert foglalkoztat 58 országban. Magyarországon több mint 8 ezer alkalmazottnak ad munkát, a fejlesztési központok mellett Budaörsön gumiabroncs-kereskedelmi központot, Budapesten, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácott és Veszprémben gyárat működtet.

A Continental Automotive Hungary Kft. a német Continental AG technológiai vállalat része, a 2018-ban alapított Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ, valamint az idén alapított budapesti alkalmazásfejlesztési központ, illetve a Continental budapesti és veszprémi gyárainak és veszprémi fejlesztőközpontjának ernyőszervezete. A cég magyarországi központjai olyan újgenerációs szoftvermegoldásokat fejlesztenek, amelyek érzékelik és megértik a jármű környezetét, valamint biztonságossá és megfizethetővé teszik a támogatott és automatizált járművezetést.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a több mint 4200 munkavállalót foglalkoztató Continental Automotive Hungary Kft. tavaly – a 2020. évit 3,5 százalékkal meghaladó – 348,536 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, amelynek csaknem 85 százaléka származott exportból. A vállalkozás adózás utáni vesztesége 2020-ban 20,342 milliárd, tavaly 14,514 milliárd forint volt.