Elindult a gyártás a kibővített szerszámgyárban

Audi Hungaria

szerszámgyár, Audi Hungaria
Szeptember 27-én lezárult az Audi Hungaria szerszámgyárának bővítési projektje. Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Julia Gross, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete, Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja  más vezetők társaságában közösen indították el az új robotcellákat, amelyek a Volkswagen és az Audi konszern exkluzív modelljeihez gyártják a karosszériaelemeket.

— A szerszámgyár bővítésével kapcsolatos beruházásunk egyértelműen bizonyítja a győri gyártótelephely iránti elkötelezettségünket. Kétszámjegyű eurómilliós összeget fektettünk ebbe a projektbe, amelyet az elmúlt két évben sikerrel valósítottunk meg –, mondta Gerd Walker, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke.

audi_uj_szerszamgyar

— Vállalatunk a Next level stratégia jegyében valamennyi területén szintet lép. Fő tevékenységünk, a motor- és járműgyártás mellett az Audi Hungariát világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtó kompetenciaközpontként is tovább fejlesztjük, mellyel nagy mértékben hozzájárulunk konszernünk sikereihez. Szerszámgyárunk egyedülálló termékeinek, valamint fejlesztési, tervezési és konstrukciós szolgáltatásainak köszönhetően jelentős többletértéket teremt ügyfeleinknek világszerte –, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria szerszámgyára 2005-ös alapítása óta folyamatosan bővült. Három üzletágával, a szerszámgyártással, a készülék- és berendezésgyártással, valamint az exkluzívszériás gyártással jelenleg mintegy 700 főt foglalkoztat, és az egyik legnagyobb a maga nemében Közép-Kelet-Európában. Az évek során az itt dolgozó munkatársak széleskörű mérnöki és tervezői kompetenciákat építettek fel, amelynek köszönhetően mára a szerszámgyár termék- és szolgáltatásportfóliója kiterjed a gyártási szimulációra, konstrukcióra, gyártási berendezések tervezésére és gyártására, valamint az exkluzívszériás gyártásban készülő karosszériaelemek készítésére egyaránt. A bővítés után immár 58 ezer 300 négyzetméteres csarnokban a legmodernebb technológiák, köztük egy nagy rugalmasságú présutca, lézervágó berendezések és flexibilis robotcellák állnak rendelkezésre.

— A jelenlegi bővítés meghatározó jelentőségű szerszámgyárunk történetében, hiszen eredményeként 6 300 négyzetméterrel nőtt a gyártó- és logisztikai csarnokunk területe, és ezzel adottak a feltételek az exkluzívszériás gyártásunk kapacitásának további növelésére. Az újonnan telepített gyártóberendezéseknek és robotoknak köszönhetően még több Audi, Lamborghini és Bentley modell gyártásához járulhatnak hozzá munkatársaink, amelyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk — , mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az exkluzívszériás gyártásban főleg alumíniumból készülnek a nagy komplexitású karosszériaelemek: csomagtérajtók, motorháztetők, ajtók, sárvédők valamint tető- és oldalelemek. A győri exkluzívszériás gyártás hosszú évek alatt szerzett tapasztalatából és kompetenciáiból elsősorban a márkacsoport prémium márkái – az Audi, Lamborghini és Bentley márkák – profitálnak.

1 Comment on Elindult a gyártás a kibővített szerszámgyárban

  1. Ez aztán döfi!!
    Szerszámokra pedig szükség van szinte minden szinten….
    Hajrá AUDI!!!!!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.