Magas az érdeklődés a Skoda modellek iránt

Skoda cseh
Éves összehasonlításban növelte termelését a Skoda Auto. Az év első kilenc hónapja alatt Csehországban a Skoda 647 ezer 200 autót gyártott, 11,9 százalékkal többet, mint 2021 azonos időszakában – olvasható a Skoda Auto közleményében.

Az adatok a kínai, németországi és szlovákiai leányvállalatoknál gyártott autókat nem tartalmazzák. A kereskedők 645 ezer 500 autót vettek a cégtől, ami éves szinten 8,3 százalékos növekedés. Másfelől háromnegyed év alatt csak 544 ezer 500 Skoda kocsit vettek a vásárlók, ami éves szinten 22,3 százalékos csökkenés – mutat rá a német Volkswagen konszern kötelékébe tartozó cseh cég közleménye.    A vállalat szerint az eladások csökkenése mögött a piacokon a nemzetközi helyzet következtében kialakult feszültségeket kell elsősorban keresni. Hatással volt a csökkenésre az ukrajnai háború, az energiaválság, a drágulási hullám és az alkatrészszállítási láncok elbizonytalankodása.

“A Skoda modellek iránti érdeklődés továbbra is magas. Megteszünk mindent, hogy a fennálló problémákat mihamarabb orvosoljuk” – jelentette ki Martin Jahn, az igazgatóság marketingért felelős tagja.

A Volkswagen konszern azt közölte, hogy az idei kilenc hónap alatt a Skoda Auto üzemi nyeresége 4,9 százalékkal 856 millió euróra esett vissza. Mindezek ellenére a Skoda menedzsmentje arra számít, hogy pozitív üzleti mérleggel zárhatja az évet – idézi a Volkswagen közleményét a CTK hírügynökség.

A Skoda Auto jelenleg 12 modellt gyárt, több mint száz ország piacán van jelen, s az egész világon összesen 45 ezer embernek ad munkát.