A török drónok hamarosan légi harcra is képesek lesznek

Bayraktar
A Baykar török dróngyártó pilóta nélküli légijárművei hamarosan alkalmasak lesznek drónelhárításra és légiharcra is – jelentette be Haluk Bayraktar, a vállalat vezetője egy isztambuli fegyveripari szakkiállításon.

“A Bayraktar TB2 és Akinci drónokat hamarosan levegő-levegő rakétákkal is felszereljük, és nem csak drónokkal, hanem harci gépekkel is szembeszállhatnak. Már folynak a tesztek” – tudatta Bayraktar.    Ukrajna az orosz offenzíva februári kezdete óta hatékonyan alkalmazza a támadók ellen a Bayraktar TB2 drónokat, de az elmúlt hetekben megnehezítette az ukrán védekezés feladatát, hogy Oroszország Sáhed 136 típusú iráni öngyilkos drónokat vet be az ukrajnai infrastruktúra ellen. Volodmir Zelenszkij ukrán elnök szerint ha ez a télen folytatódik, akkor “nagyléptékű katasztrófa” következik be Ukrajnában.

Haluk Bayraktar szerint az iráni drónok lassúak, zajosak és alacsony magasságban repülnek, ami miatt könnyű célpontok. “Minden esetre készen kell állni a védelmi képességekkel, és mi teljes mértékben támogatjuk Ukrajnát, hogy megvédje szuverenitását” – szögezte le a török üzletember.    Bayraktar tudatta, hogy szeretné még szorosabbra fűzni az együttműködést Kijevvel, és jövőre üzemet is nyitnak Ukrajnában, ahol a hamarosan bemutatandó Kizilelma típusú, pilóta nélküli harci gépet, sugárhajtású drónt is gyártani fogják.

 

1 Comment on A török drónok hamarosan légi harcra is képesek lesznek

  1. Most azkor mit csináljak???
    hiába minden török drónt pedig nem veszek!!!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.