Jó hír az Egyesült Királyságból

Egyesült Királyság, brit gyáripar, brit autóipar, Nagy-Britanniában
Az Egyesült Királyságban 80 ezer 091 autót gyártottak novemberben, 5,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, és ezzel már a második egymást követő hónapban nőtt a gyártási szám éves összevetésben.

Az adatot ismertető brit autógyártók és autókereskedők szövetsége (SMMT) ugyanakkor megjegyezte, hogy a novemberben készült autók száma így is 25,7 százalékkal volt alacsonyabb a 2019 novemberi, pandémia előtti szintnél.    A múlt hónapban a belföldi piacra 20 ezer 206 autó készült, ami 59,1 százalékos növekedés éves összevetésben, a külföldre gyártott kocsik száma 5 százalékkal, 59 ezer 885-re csökkent.

Novemberben 29 ezer 318 csak akkumulátorról üzemelő (bev), hibrid (hev), illetve külső áramforrásról tölthető plug-in hibrid (phev) autó készült az Egyesült Királyságban, 18,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál és az idén novemberben gyártott összes autó 36,6 százaléka volt már ilyen.

Az idén az első tizenegy hónapban 723 ezer 846 autó készült az országban, 9,2 százalékkal kevesebb a tavaly azonos időszakinál. Ugyancsak az idei első tizenegy hónapban 209 ezer 830 zöldautót autót gyártottak az Egyesült Királyságban, 2,9 százalékkal többet az egy évvel korábbihoz képest.

 

1 Comment on Jó hír az Egyesült Királyságból

  1. És ez kinek j??
    A gyártónak,vevőnek ,vagy minden angolnak???
    Csak kérdezem
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.