Már a csipgyártók is veszteségesek

Micron
A Micron Technology amerikai memóriachip-gyártó veszteséggel zárta pénzügyi első negyedévét és jelentősen csökkentek a bevételei is.

A cég azt közölte, hogy a november 30-án zárult pénzügyi első negyedévében 195 millió dollár adózott vesztesége keletkezett, ami részvényenként 18 centnek felel meg, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 2,31 milliárd dolláros, részvényenként 2,04 dolláros nyereségével.    Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos veszteség 4 cent volt.    A Micron negyedéves bevétele 47 százalékkal, 4,09 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi 7,69 milliárd dollárról.

A gyenge negyedéves teljesítmény miatt a Micron felfüggesztette részvény-visszavásárlási programját és bejelentette, hogy jövőre 10 százalékos létszámcsökkentést tervez. A cég emellett befagyasztja az alkalmazottak bónuszainak kifizetését, de továbbra is fizet osztalékot.    A Micron előrejelzése szerint a folyó negyedévben vesztesége egyszeri tételek nélkül részvényenként 52-72 cent, bevétele pedig 3,6-4 milliárd dollár lesz.    Szakértők 30 cent részvényarányos veszteségre és 3,92 milliárd dolláros bevételre számítanak a negyedévre.