Automata töltőállomást épített az OMV Hungária

OMV Hungária
Az OMV Hungária csaknem 1,3 millió euróból (több mint 500 millió forint) épített kamionokat és buszokat kiszolgáló, személyzet nélküli töltőállomást Hegyeshalomnál, az M1-es autópálya mellett, közvetlenül az osztrák határ előtt – közölte a társaság.

A magyar-osztrák határon álló automata töltőállomás mindkét irányból elérhető, üzemanyag-ellátását az ausztriai Schwechat finomítója biztosítja, és ha a kihasználtság indokolja, újabb állomás létesülhet Magyarországon – írták.

Az OMV első EuroTruck-töltőállomása 2007-ben Ausztriában nyílt meg, és a hálózat azóta Csehországra, Szlovéniára, Romániára is kiterjedt, a hegyeshalmival együtt már 16 egységből áll. Az OMV Hungária Kft. Magyarországon 200 töltőállomást üzemeltet, és csaknem 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

Az osztrák olajtársaság magyarországi vállalata 1990-ben jött létre, beszámolója szerint 2020-ban 413 milliárd forintot meghaladó, 2021-ben majdnem 562 milliárd forintos forgalmat ért el. Exportértékesítése 3,5 milliárd forintról 5,2 milliárd forintra, nyeresége 10,4 milliárd forintról majdnem 21,5 milliárd forintra nőtt az elmúlt 2 évben.