400 dolgozót keres a BMW nyíregyházi beszállítója

Boysen
A Boysen csoport 60 milliárd forintos beruházással 400 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, ahol a cég elektromos autókhoz kapcsolódó alkatrészeket fog előállítani a BMW debreceni gyára számára.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a német vállalat akkumulátortartó-takaró lemezeket fog gyártani a BMW számára. Ez lesz a cég első olyan üzeme, amelyben kizárólag elektromos autókhoz szükséges alkatrészeket fognak előállítani. A legmodernebb technológiára épülő gyárat megújuló energiára alapozzák.    A nagyjából 60 milliárd forint értékű projektet az állam 5,6 milliárd forinttal támogatja, így segítve 400 új munkahely létrejöttét.

A cég tavalyi közleménye szerint a tervek szerint 2025 közepén kezdi meg működését. “Körülbelül 130 millió eurót fogunk befektetni Magyarországon, és akár 400 munkahelyet is létrehozunk” -nyilatkozta akkor Rolf Geisel vezérigazgató, aki hozzátette: “A több mint 50 000 négyzetméteres gyártási területtel messze a legnagyobb telephelyről beszélünk, amelyet vállalatcsoportunk eddig megvalósított.”

Rolf Geisel úgy vélte, hogy ezzel a nagy megrendeléssel a Boysen Group mostantól az e-mobilitás fontos és komoly szereplőinek köréhez csatlakozott: “Bár 2021 óta már gyártunk különböző szerkezeti elemeket e-járművekhez a simmersfeldi telephelyünkön, a méretek nem hasonlíthatók össze. Be akartuk bizonyítani ügyfeleinknek, hogy mi is képesek vagyunk megbirkózni ezzel az átalakulással és az ezzel járó kihívásokkal. Az akkumulátorházakkal elértük az első nagy mérföldkövet. Nagy erőfeszítéssel küzdöttünk ezért a sikerért. A kapcsolódó új gyártási technológiák, mint például a ragasztásos ragasztási technológia, valamint a műanyag, katódos merítés és a porfestés a Boysen számára a jövő útját mutatják. És erre fogunk most tovább építeni.

2 Comments on 400 dolgozót keres a BMW nyíregyházi beszállítója

Comments are closed.