Duális képzést indít a Magyar Suzuki

Bejegyezte a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Suzukit a duális képzések akkreditált partnerszervezetei közé, így idén szeptembertől megkezdődhet az együttműködés az első kiválasztott iskolával. Az esztergomi gyártóvállalat a Bottyán János Technikum középiskolásainak szakmai, gyakorlati képzését vállalja, de a tervek szerint további szakiskolák is bekerülhetnek a programba.

A duális képzés keretében a tanulók iskolai elméleti oktatásuk mellett a Magyar Suzukinál tölthetik gyakorlati képzésüket. A kooperációval mindenki jól jár, hiszen a hallgatók az iskolában megszerzett elméleti tudás mellett a legfrissebb gyakorlati tudásra tehetnek szert. Mindezek mellett bepillantást kaphatnak az esztergomi gyártóvállalat működésébe, megismerhetik a vállalati kultúrát, kiváló szakmai tudású oktatóktól tanulhatnak, és az iskola elvégzése után akár munkalehetőséghez is juthatnak. A Magyar Suzuki pedig biztos bázist építhet fel a leendő munkavállalói terén. A tanulók, a duális képzés ideje alatt hallgatói díjazásban, valamint béren kívüli juttatásokban részesülnek. Az esztergomi Bottyán János Technikummal elektronikai technikusok képzésével kezdődik az együttműködés 2023 szeptemberében.

„Több mint 30 éves vállalatunknál jelenleg generációváltás zajlik, ezért nagyon fontos, hogy minden korosztályra ugyanolyan hangsúlyt fektessünk. Szeretnénk vonzóvá tenni a céget a fiatalok számára, miközben átmentjük az idősebb generáció tapasztalatát a jövő nemzedékének. A Magyar Suzuki olyan tudást halmozott fel az évtizedek során, amelyből a nálunk tanulók csak profitálhatnak. Fontos ugyanakkor, hogy vállalatunk és az együttműködésbe bevont iskolák együtt neveljenek ki egy új generációt, amely szakmailag felkészült, jól tud alkalmazkodni a világban, de elsősorban az autóiparban bekövetkező változásokhoz. Az a célunk, hogy a régió legjobb munkáltatója legyünk, ebben pedig ugyanúgy számítunk a jövő generációjára is” – mondta Fejesné Gyurján Ildikó, a Magyar Suzuki HR-ért, pénzügyekért és informatikáért felelős operatív igazgatója.