Értékesítette győri ingatlanvagyonának egy részét a Rába

Rába
Bruttó 3,175 milliárd forint értékben értékesítette az elektronikus aukciós rendszeren keresztül a Rába Járműipari Holding Nyrt. a társaság tulajdonában álló, használaton kívüli 4,2 hektáros győri területét.

A Budapest Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint az MNV Zrt. megbízási szerződés alapján bonyolította le az árverést a 2020. március 18-án közzétett közgyűlési előterjesztésben meghatározott árverési feltételekkel, és április 6-án hirdetett végleges eredményt.    A vállalat ismertette, hogy a 43 hektáros Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített részét, 4,2 hektárnyi területet értékesítették. A vevő kilétének nyilvánosságra hozatalára a Rába nem kapott felhatalmazást.    A Rába Nyrt. 2019 decemberében közölte, hogy vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától a Győr belvárosában található ingatlanvagyona egyik elemére.

Akkor azt írták, hogy a Rába a kétezres évek elején működési igényeinek megfelelően egy telephelyre koncentrálta győri tevékenységét, amellyel felszabadították a 43 hektáros területet a belváros közvetlen közelében. A Mosoni-Duna partján fekvő, jó adottságokkal rendelkező területeket a társaság kiürítette, előkészítve későbbi értékesítésüket.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfólióját négy önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész, a jármű és a hajtómű üzletág.    A vállalat erősen exportorientált, stratégiai exportpiacai az Európai Unió, Japán és az Amerikai Egyesült Államok.    A vállalat árbevétele tavaly 64,3 milliárd forint lett, 38,6 százalékkal magasabb, mint 2021-ben. Adózott eredménye 623 millió forint volt, 51,4 százalékkal kevesebb, mint 2021-ben.