Bővíti mozdonygyárát a Siemens

Siemens Mobility

A mozdonyok és azok szervizelése iránti növekvő kereslet kielégítése érdekében a Siemens Mobility bővíti gyártó- és szervizüzemét München-Allachban. A gyár jelenlegi területe 50 ezer négyzetméter. Ezt 80 ezer négyzetméterre bővítik annak érdekében, hogy további kapacitásokat biztosítsanak az új megrendelések feldolgozásához, a termelési és logisztikai folyamatok optimalizálásához, valamint további irodaterületek alakítsanak ki.

“Az allachi létesítményünk Európa egyik legmodernebb mozdonygyára, amely a legújabb innovatív technológiákat alkalmazza, mint például lézeres hegesztőrobotokat, kiterjesztett valóságot és 3D szimulációkat az úgynevezett ,,Digital Twin” megoldásunkkal. A kapacitások bővítése lehetővé teszi számunkra, hogy növeljük a termelési teljesítményünket, és megfeleljünk az egyre növekvő piaci igényeknek Európában. Mostantól lehetőségünk nyílik arra, hogy évente több mint 300 mozdonyt építsünk Allachban, és új, nagy szakértelmet igénylő munkaköröket teremtsünk az üzemben” – mondta Albrecht Neumann, a Siemens Mobility Rolling Stock üzletágának globális vezetője.

“Miután tavaly az olaszországi Novarában és a szlovákiai Pozsonyban bővítettük a raktár- és szervizhálózatunkat, tovább folytatjuk a szolgáltatási helyszínek fejlesztését és bővítését a transzeurópai vasúti folyosók mentén.“ A münchen-allachi telephelyünkön található mozdonyokkal foglalkozó kompetenciaközpont bővítésével ügyfeleink számára további kapacitásokat és a megelőző és javító karbantartási ajánlatok széles választékát kínáljuk. A Rail Service Center és az adatközpont közötti szoros együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy a Railigent X-en alapuló digitális szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesszük és finomítsuk. Ennek eredményeként akár 100%-os rendelkezésre állást is biztosíthatunk a mozdonyoknál,” jegyezte meg Johannes Emmelheinz, a Siemens Mobility Customer Service üzletágának globális vezetője.

mozdony

A münchen-allachi üzemet Krauss-Maffei építette a 20. század elején. A Siemens 2001-ben teljes egészében átvette a mozdony üzletágat a Krauss-Maffeitől és 2010-ben elindította a Vectron mozdonyok gyártását Allachban. Azóta több mint 1600 ilyen mozdonyt értékesített világszerte. 2015-ben a Siemens Mobility szolgáltatási üzletága megnyitotta szerviz- és adatközpontját Allachban, hogy optimalizálja a termelés és a szervizelés közötti szinergiákat.

A tanúsított folyamatok, az innovatív berendezések és az olyan fejlett digitális technológiák, mint például a Railigent X, akár 100 százalékos rendszer rendelkezésre állást biztosítanak az ügyfelek számára, valamint hatékony szerviz infrastruktúrát kínálnak. Jelenleg 1600 alkalmazott dolgozik a münchen-allachi üzemben. A folyamatban lévő gyártás-automatizálási és folyamat-digitalizálási beruházások segítenek megőrizni az üzem versenyképességét, és biztosítják a folyamatok legmagasabb szintű megbízhatóságát és minőségét.