Jól megy a Schaefflernek

Schaeffler
Növekvő első féléves bevételről és javuló működési eredményről számolt be a német Schaeffler globális autóipari és ipari beszállító, egyúttal javított idei előrejelzésén – derült ki a vállalat honlapján közzétett közleményből.

A társaság beszámolója szerint az első hat hónapban árbevétele árfolyamhatásoktól megtisztított bázison 10,1 százalékkal, 8,2 milliárd euróra emelkedett.    A rendkívüli tételek előtti ebit-árrés az előző év első felében jegyzett 6,1 százalékról 7,6 százalékra javult az első hat hónapban.    A Schaeffler az év első hat hónapjában 625 millió euró rendkívüli tételek előtti ebitet (kamat és nyereségadó-ráfordítások előtti eredményt) ért el az előző év azonos időszakában elért 458 millió eurót követően. A rendkívüli tételek előtti ebit-árrés növekedése mindenekelőtt a megrendelésekkel és az eladási árakkal kapcsolatos pozitív hatásokra vezethető vissza – áll a Schaeffler közleményében.

Az első hat hónap kedvező eredményei folytán a vállalat csoportszinten megemelte az idei célszámokat. A Schaeffler-csoport az üzletágak várható alakulása alapján a 2023-as üzleti évre vonatkozóan árfolyamhatásoktól megtisztított bázison változatlanul 5 és 8 százalék közötti árbevétel-növekedéssel számol; ugyanakkor a rendkívüli tételek előtti ebit-árrésre vonatkozó idei előrejelzést a vállalat 6 és 8 százalék közötti értékre növelte a korábbi 5,5-7,5 százalékról.

A Schaeffler-csoport globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító, több mint 75 éve foglalkozik kutatással és fejlesztéssel a mozgás és a mobilitás területén. Termékportfóliójának részét képezik a motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások. A Schaeffler-csoport árbevétele megközelítőleg 15,8 milliárd euró volt 2022-ben.

Mintegy 84 ezer munkavállalójával a Schaeffler a világ egyik legnagyobb családi vállalata. 2022-ben több mint 1250 szabadalmi bejelentést tett, így Németország negyedik leginnovatívabb vállalata a DPMA (német szabadalmi és védjegyhivatal) adatai szerint – olvasható a vállalat honlapján.