Magyar szakember a Schneider Electric régiós vezetésében

Schneider Electric
Magyar szakember felel a Schneider Electric energiagazdálkodást támogató digitális megoldásainak bevezetéséért a délkelet-európai régióban – tájékoztatott az elektronikai vállalat.

A közlemény szerint Racsek Dánielt nevezték ki a régióban a “Digital Energy” területért felelős alelnöknek, az új pozíció kialakítását az energiahatékonysági megoldások, a megújuló energiák integrálására irányuló piaci elvárások indokolták.    Racsek Dániel közgazdász diplomája megszerzése után nem sokkal csatlakozott a Schneider Electric csapatához, ahol már több mint 10 éve dolgozik.

Az energiapiaci kihívások, az egyre nagyobb mennyiségben termelt megújuló energia integrálása a hálózatokba és az energiahatékonyság növelése iránti igény miatt a “Digital Energy” terület stratégiai jelentőségűvé vált a Schneider Electric számára. Racsek Dániel feladata lesz a vállalat portfóliójába tartozó, az energiagazdálkodást támogató digitális megoldások megismertetése a régió piaci szereplőivel, a társaság legjobb gyakorlatainak implementálása a térségben, valamint az, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet arra, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az energiahatékonyság növelésére – írták a közleményben.

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon, a 2000 munkatársat foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja működik Magyarországon. Emellett Budapesten van az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központja, az energia- és fenntarthatósági szolgáltatóközpontjának európai központja, valamint a társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központja.