Audi Hungaria: másfél milliárd forintos beruházás a munkatársak tudásába

Audi Hungaria Ahead
Az Audi Hungaria Ahead Kft. mintegy 500 munkatársa tovább bővítheti magas szintű kompetenciáit a következő két éves időszakban. A széleskörű tudásbővítésre irányuló képzési projektet a magyar kormány is támogatja.

– A Volkswagen konszern a világ egyik vezető autógyártója, amelynek célja, hogy a járműipar új korszakában is vezető szerepet töltsön be szoftvervezérelt mobilitási szolgáltatóként. Ennek elérésében egyre fontosabb szerepet játszanak azok a magas szintű kompetencialapú szolgáltatások, amelyeket az Audi Hungaria Zrt. mellett most már az Audi Hungaria Ahead Kft. is nyújt konszernünknek. A jövőben még tovább szeretnénk erősíteni a győri szolgáltatási portfóliót, amelyhez a most bejelentett képzési megállapodás is nagy mértékben hozzájárul – mondta Dirk Große-Loheide, a Volkswagen konszern beszerzésért felelős igazgatótanácsi tagja, az a kft. felügyelőbizottságának elnöke.

A képzési megállapodás keretében az Audi Hungaria Ahead valamennyi, mintegy 500 munkatársa szakmai, szakmán túli és nyelvi képzéseken vehet részt a következő két évben. A képzések során elsajátított tudás és új kompetenciák nagy mértékben növelik a vállalat versenyképességét a tudásalapú szolgáltatások terén.

– A gyártási tevékenységünk mellett szisztematikusan építettük fel szolgáltatói tevékenységünket, hogy a járműipari transzformációval lépést tartva képesek legyünk üzleti modellünk átalakításával megfelelő válaszokat adni a jövő kihívásaira. Az idén alapított leányvállalatunk a beszerzés, IT és pénzügy területén nyújtott magas hozzáadott értékű szolgáltatásainkat fogja össze, amelyek valós többletértéket teremtenek az ügyfeleinknek. Célunk, hogy munkatársaink szaktudásának további bővítésével szélesítsük a Volkswagen konszern számára nyújtott szolgáltatásaink körét – mondta Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatója, az Audi Hungaria Ahead Kft. felügyelőbizottságának tagja.

Az Audi Hungaria az elmúlt 15 évben folyamatosan építette ki szolgáltatói tevékenységét. A termeléshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységek, így a beszerzés, az IT és a pénzügyi szolgáltatások egy része a vállalat idén februárban alapított 100 százalékos tulajdonú leányvállalatához, az Audi Hungaria Ahead Kft.-hez került. Beszerző csapata felelős a stratégiai beszerzés, az értéktervezés (value engineering), a beszállítómenedzsment, -scouting és -kvalifikáció területeiért. A győri IT-s szakértők közel 200 konszernvállalat számára biztosítanak SAP, szoftverfejlesztés és DevOps szolgáltatásokat, míg a pénzügy területén dolgozó szakemberek a közel 10 ezer beszállítótól érkező számlákat vizsgálják és dolgozzák fel, és aktív követelésmenedzsmenttel támogatják az Audi AG likviditásgazdálkodását.