Győri motorral mutatták be az új Audit

Audi Q6 München
Az Audi márkacsoport leleplezte legújabb termékét: a müncheni IAA Mobility nemzetközi autószalon első napján bemutatták az Audi Q6 e-tron prototípusát. A szeptember 5-8. között zajló, az autóipar legmodernebb innovációit bemutató szalonon több tízezer látogatónak enged bepillantást többek között az Audi márkacsoport a mobilitás jövőjébe.

Az Audi Hungaria számára kiemelt jelentőségű a legújabb Audi modell: a jövőben a győri vállalatnál gyártott PPE elektromos motorok elsőként az Q6 e-tronban debütálnak. Az új motorok gyártásához egy 15 ezer négyzetméteres területet alakítottak ki, ahol a győri gyártó közel 700 munkatársa dolgozik majd a jövő elektromos meghajtásain. A PPE-motorok gyártása a státor- és váltókomponens-, valamint a meghajtások összeszereléséből áll majd.

audi-munchen

A rendezvényen két további győri kötődésű autót is kiállított a négykarikás vállalat: a Q8 e-tron és az e-tron GT modelleket. A Q8 e-tron elektromos hajtását, valamint az e-tron GT külső karosszériaelemeit is a vállalat munkatársai készítik.

audi_q6_2

A győri vállalatnál 2018-ban indult az elektromotorgyártás. Azóta összesen több mint 460 ezer elektromos hajtás készült Győrben.