Olcsón vesznek sok autót a kínaiak

kínai, Kínából, Kínában, kínai autóexport
Augusztusban nőttek a kínai járműeladások éves összevetésben részben az árcsökkentések, valamint az elektromos autók vásárlásakor adott adókedvezmények hatására.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) azt közölte, hogy augusztusban a kínai járműeladások éves összevetésben 8,4 százalékkal bővülve 2,581 millióra emelkedtek, miután júliusban 1,4 százalékos zsugorodást jegyeztek fel.    Januártól augusztusig az új gépjárművek értékesítése 8 százalékkal bővült éves összehasonlításban a 2022 azonos időszakában mért 1,7 százalékos növekedést követően.

A kínai személyautó szövetség (CPCA) adatai szerint augusztusban 1,94 millió személygépkocsit értékesítettek, 2,2 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Május óta idén augusztusban jegyeztek fel először eladásnövekedést az új személyautók esetében.    A világ legnagyobb újautó-piacán az idei első nyolc hónapban 13,38 millió új személyautót adtak el, 1,8 százalékkal többet, mint egy éve.    Kína autóexport-növekedése éves szinten 31 százalékra mérséklődött a júliusi 63 százalék után.

A new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek augusztusi értékesítése 34,5 százalékkal nőtt augusztusban, és ezzel a teljes autóeladás 36,9 százalékát tette ki a múlt hónapban.