A Trumpf bővíti üzleti tevékenységét Kelet-Európában

Trumpf
fotó: Trumpf
A Trumpf német csúcstechnológiai vállalat megnyitotta új délkelet-európai központját Magyarországon. Az új irodaépületet egy digitálisan hálózatba kapcsolt bemutatóüzemmel együtt a Budapest melletti Gödöllői Ipari Parkban hozták létre.

A Trumpf célja, hogy a délkelet-európai régiót a jövőben még jobban kiszolgálja digitális megoldásaival. “Az elkövetkező években növekvő értékesítési piacra számítunk Magyarországon. Ez a beruházás emellett megerősíti üzletmenetünket olyan országokban, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia és Törökország. Mert a siker kulcsa minden eddiginél inkább a határokon átnyúló együttműködésben rejlik” – mondja Nicola Leibinger-Kammüller, a cég igazgatóságának elnöke.

Trumpf
(fotó: Trumpf)

A vállalat középtávon azt tervezi, hogy az évtized közepére összesen több, mint 100 millió eurós forgalmat bonyolít le ezeken a piacokon. Magyarország maga is jelentős gyártási helyszínekkel rendelkezik a német autóipari márkák és beszállítók számára. Emellett a német cég lézereit használják a koreai autóakkumulátor-gyártók gyáraiban, akik Magyarországon gyártanak az európai piacra. Az új, teljesen felszerelt épület és bemutatóüzem beruházási összege mintegy 13 millió euró. A Trumpf jelenleg összesen mintegy 90 főt foglalkoztat Magyarországon.