110 új munkahely Jászfényszarun

thyssenkrupp
A német Thyssenkrupp konszern 23 milliárd forintból bővíti jászfényszarui gyárát, amihez a magyar kormány 4,6 milliárd forintnyi támogatást nyújt, így segítve 110 új munkahely létrehozását. Ennek nyomán a vállalat évi kétmillió darab forgó tengely előállítására lesz képes elektromos járművekhez.

A jászfényszarui telephelyen két gyár található, az egyikben elektromechanikus kormányrendszereket, a másikban motorkomponenseket gyártanak nemzetközi autóipari vevők számára.    Ez utóbbi üzem bővül elektromos motorok rotorjainak gyártásával. A kapacitás-bővítő beruházás révén 8200 négyzetméterrel növekszik a jászfényszarui gyár területe. Az építési munkálatok befejezése 2024 első negyedévében, a gyártás elindulása 2024 harmadik negyedévében várható. A jászfényszarui új üzemrészbe az új munkatársak felvételét megkezdték – írták a cég közleményében.

Hangsúlyozták, a jászfényszarui üzembővítéssel a Thyssenkrupp rotorgyártási kapacitása évi több mint kétmillió darabra nő. A komponensek túlnyomó részét német prémium autógyártóknak szállítják majd.

A Thyssenkrupp története 1999-ben kezdődött Magyarországon, amikor magyar mérnökök és a cég közösen új, elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésébe fogtak. A vállalat mára bekerült a 100 legnagyobb hazai foglalkoztató és a legkedveltebb munkahelyek közé is, és ott van az első 50 exportbevételt produkáló hazai vállalat között. 2015-től kezdődően a Thyssenkrupp összességében több mint 150 milliárd forint beruházást hajtott végre Magyarországon.