Budapesten fejleszt a Vodafone és a Bosch

Bosch, Vodafone
A Vodafone és a Bosch magyarországi vállalatai 5G-alapú autóipari tesztelésre hoztak létre közös projektcsapatot Budapesten – közölte a Vodafone.

Az októberben kezdődő projekt a vezetéstámogató rendszerek és a járműfejlesztés terén vizsgálja az 5G-hálózatot, amelyet a Vodafone biztosít a Bosch számára. A vállalat innovációs központjában 8 hónapig tart a kísérlet, amely többféle útfelületen és helyzetben vizsgálja a lehetőségeket – írták.    A közlemény szerint a jelenlegi legfejlettebb telekommunikációs hálózat, az 5G új távlatokat nyithat az autóiparban, alkalmas a járművek közötti gyors információcsere, az önvezető autózás támogatására. Magyarországon elsőként a Vodafone vezette be kereskedelmi hálózatként, és már számos autóipari tesztprojektben hasznosították. A társaság abban bízik, hogy a magyarországi Bosch részvételével kezdődő együttműködés eredményei megreformálhatják az autóipari validációs teszteket – tették hozzá.

A Bosch gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját egy éve adták át csaknem 4 évnyi építkezés után. A német cég 70 milliárd forintos beruházása erősíti Magyarország szerepét a nemzetközi innovációs és ipari együttműködések, valamint a globális járműipari fejlesztések területén. A 90 ezer négyzetméteres, világszínvonalú budapesti létesítmény meghatározó szerepet játszik a Bosch elektromobilitási és automatizált vezetési megoldásainak fejlesztésében – közölte a vállalat.