Megújult a VW T-Cross

Volkswagen
Megkezdte megjelenésében és technikájában egyaránt továbbfejlesztett T-Cross sorozata előzetes értékesítését a Volkswagen. Az Év Magyar Autója 2024 versenyben – február 29-ig erre az autóra is szavazhat a közönség – nevezett T-Cross Magyarországon is rendelhető.

Az új VW T-Cross három turbófeltöltésű benzinmotorral (TSI) jelenik meg a kínálatban, amelyek teljesítménye 70 kW (95 LE), 85 kW (115 LE), illetve 110 kW (150 LE).

Praktikus a T-Cross hosszirányban 140 milliméteres távon állítható hátsó ülése és variálható csomagtere. A hátsó üléstámlák magasságáig pakolva 385 és 455 liter között alakítható a T-Cross csomagtartója, a 60:40 arányban osztott hátsó ülés lehajtásával pedig az első üléstámlák magasságáig mérve akár 1281 literes sík padlójú rakodótér is kialakítható. Life felszereltségi szinttől az első utasülés támlája is már alapkivitelben lehajtható, az így létrejövő 2398 milliméter hosszú, egészen a beltér elejéig nyúló felület további lehetőségeket nyújt.

A Volkswagen jelentősen, 55-ről 75 kilogrammra növelte a T-Cross vonóberendezésének függőleges terhelhetőségét. A 20 kilogrammos növekmény az extrafelszerelésként rendelhető, levehető vonófejre felülről terhelhető maximális tömeget emeli. Ezzel egyrészt az új T-Cross nagyobb tartalékokkal rendelkezhet nagyobb tömegű utánfutó vontatásakor, másrészt a vonófejre szerelt tartón szállítható kerékpárok megengedett tömege is nő, ami különösen elektromos kerékpárok esetében lehet fontos.