A debreceni repülőtéren nyitott mérnöki irodát az Aero Space Power

A debreceni repülőtéren nyitott mérnöki irodát az Aero Space Power (ASP) Kft. – közölte a cég.

Közleményükben azt írták, az Aero Space Power Kft. a repülési és energiaágazat számára nyújt mro (maintenance, repair, overhaul – légiközlekedési karbantartás és nagyjavítás) szolgáltatásokat.
A vállalat kisvárdai központja mellett Budapesten és mostantól már Debrecenben is rendelkezik fióktelepekkel. Az ASP jelenleg az egyetlen olyan repülőgéphajtómű-alkatrészjavító üzem a régióban, amely mind az európai, mind az amerikai légügyi hatóság (EASA és FAA) tanúsítványával rendelkezik – jelezték.    Az Aero Space Power Kft. közel két éve végez hegesztési és speciális fémötvözetekkel kapcsolatos javításokat a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér nagyjavító üzemei részére.

A debreceni repülőtér fejlődése az utaslétszám emelkedése mellett a repülőtéren elvégzendő karbantartási igények növekedését is hozza magával. Az ASP Kft. az elsők között szeretné szolgáltatásait felajánlani az odatelepülő repülőgép-nagyjavító cégeknek – írták a közleményben megjegyezve, hogy a mérnökiroda megnyitásával egy új, magas hozzáadott értékű szolgáltatással bővül a repülőtéri intermodális logisztikai központban elérhető szolgáltatások köre.

A Debreceni Egyetemmel történő együttműködés keretében három hallgató fogja megkezdeni a munkáját a mérnöki irodában, terveik szerint a létszám a tíz főt is eléri a közeljövőben – közölték.    Az ASP Kft. jelenleg 185 dolgozót foglalkoztat, legtöbbjüket, 170-et a kisvárdai javítóüzemben. A létszámot még az idén 220 főre kívánják bővíteni – mondta el az MTI érdeklődésére a cég szenior értékesítési és marketing vezetője.    Biró Márk Péter jelezte: tavalyi nettó árbevételük hárommilliárd forint volt, idei tervük négymilliárd, amivel nyereségessé válik a működésük.