Rekordszámú nevezés az Év Magyar Autója díjakra!

szeptember 17, 2024 0

Lezárult a nevezés az Autós Nagykoalíció által szervezett Év Magyar Autója verseny 2025-ös díjaira. 24 márka és két magyarországi autógyártó 61 autót nevezett az Év Magyar Autója 2025, a Magyar Év Autója 2025 és az Év Zöldautója 2025 díjakra. A győzteseket jövő tavasszal hirdeti ki a szakmai zsűri. A szervezők a fenti díjakon kívül kiosztják a közönségdíjat, az Év Beszállítója 2025 díjakat és az Év Autós PR-szakembere elismerést. Mind a résztvevő márkák, mind a leadott nevezések tekintetében rekordot döntött a hatodik évad.

Zsugorodott a román autópiac

szeptember 16, 2024 0

Augusztusban 22,64 százalékkal zsugorodott az új autók piaca Romániában éves összevetésben – közölte a romániai autógyártók egyesülete (Acarom)

Kétévi csúcson a brit gyáripar aktivitása

szeptember 13, 2024 0

Több mint két éve nem mért szintre élénkült augusztusban a brit feldolgozószektor aktivitása a legfrissebb adatok szerint. A felmérésből kitűnik ugyanakkor, hogy a folyamat fő hajtóereje a hazai piac, mivel a brit gyáripar külföldi megrendelései ugyancsak több mint két éve folyamatosan csökkennek.

Hasznos Toyotákat vezettünk

szeptember 12, 2024 0

Negyedik taggal bővült a Toyota Professional kínálata, a Proace család kibővült a legnagyobbal, az akár 17 köbméteres raktérrel választható Maxszal.

Bemutatták a győri Cupra Terramart

szeptember 11, 2024 0

Bemutatták az Audi Hungaria győri gyárában összeszerelt Cupra Terramar modellt Barcelonában. A szériagyártás a közeljövőben indul, a termelés napi kapacitása mintegy háromszáz autó lesz.

Berúgta az ajtót az új Mustang

szeptember 10, 2024 0

Hatvanéves a legenda és nekem ötven évet kellett várnom, hogy vezethessem. Megérte. A Ford Mustang hazai bemutatóján jártam.

Mazda MX-5 teszt: addig rúgd a pedált, amíg lehet

szeptember 9, 2024 0

Nem múlhat el úgy nyár, hogy ki ne próbáljam a legegyszerűbb, a maga nemében legolcsóbb és legizgalmasabb autót. A Mazda MX-5-nek mindig van hely a naptárban. Sosem lehet tudni, hogy melyik lesz az utolsó.

DS 7 E-Tense 4×4 teszt: francia módi

szeptember 8, 2024 0

A DS 7 hibridként is megállja a helyét, de ha nem töltjük az akkumulátorát, akkor semmi értelme ennek a hibridségnek. 40-50 kilométert elmegy városban, klímával inkább 40-et, de ha csak benzinnel járunk vele, a 360 lóerős, 2 tonnás SUV ugyanott 10-12 litert is bekajál. Akkor meg mi értelme?

Veszteséges a Rába

szeptember 5, 2024 0

A Rába Járműipari Holding Nyrt. árbevétele 21,6 százalékkal 31,4 milliárd forintra csökkent az idei év első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest, adózott eredménye 448 millió forint veszteség lett, szemben a 2023 első fél évében elért 2,4 milliárd forint nyereséggel – közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat.

A debreceni gyárban elsőként a festőüzemben indul el a termelés

szeptember 3, 2024 0

A BMW debreceni gyárának épületei hamarosan elnyerik végső formájukat. 2023 áprilisában érte el legmagasabb pontját a gyár legmagasabb épülete. A 26 méter magas, háromszintes, 90 ezer négyzetméter alapterületű komplexum bokrétaavatója az egyike volt a tavalyi első mérföldköveknek. Kicsivel több mint egy évvel később pedig a legmodernebb technológiát képviselő festőüzem lesz a járműgyár elsőként beindított részlege.

Mini Countryman SE 4ALL teszt: mint a villám!

szeptember 2, 2024 0

A legnagyobb elektromos Mini masszív, kompakt és kiválóan összerakott autó. Utastere különleges, finom, eredeti és vidám. A hajtáslánc sokoldalú, elérhető dízel-, benzines és elektromos motorral. Ezúttal az utóbbi csúcsváltozatát teszteltük – gazdagon fűszerezve. A Mini Countryman SE modell megadja a Mini életérzés java részét, de ne várjunk tőle gokartos élményeket.

1 2