Ayvens néven működik tovább az ALD Automotive flottakezelő

Ayvens
Ayvens néven működik tovább az ALD Automotive flottakezelő, mobilitási szolgáltató Magyarországon – közölte a tulajdonos társaság.

Az új márka létrejöttének előzménye, hogy a francia Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive 2023 májusában megvásárolta a korábbi tulajdonost, az Amszterdamban alapított LeasePlant. Az integráció részeként Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat.

Az ügyintézési lehetőségek nem változnak, tehát a márkaváltás nem érinti az ügyfeleket, azonban kiterjed a használtautó-értékesítési üzletágra. Emiatt az online platform és a budaörsi autószalon arculata megújult, az ALD CarMarket globális aukciós platform pedig Ayvens Carmarket néven folytatja a tevékenységét- tájékoztattak.

A közlemény szerint az Ayvens nagy lehetőségeket lát a fenntartható és rugalmas mobilitási szolgáltatásokban. Az egyedi igényekre átfogó szolgáltatási portfólióval lehet megoldást találni, ösztönözve a fenntarthatóbb vállalati mobilitási kultúra létrejöttét – tették hozzá.

Az Ayvens 42 országban 3,4 milliós járműflottát üzemeltet, ebből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon mintegy 33 000 járműből álló flottát kezelnek – olvasható a közleményben.

Beszámolója alapján az 1994-ben létrejött LeasePlan Hungária 2022-ben 38,4 milliárd forintos, tavaly 47 milliárd forintos forgalommal zárt, nyeresége közben 4,5 milliárd forintról majdnem 5 milliárd forintra nőtt.