Számít a kiválóan képzett magyar fiatalok tudására a BYD

BYD
Kiemelkedő szerepet szán magyarországi tevékenységében a BYD a magyar szaktudásnak és innovatív szemléletnek – hangsúlyozta budapesti és szegedi látogatásán Jerry Xun, a vállalat humán erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Magyarországra látogatott szeptember végén a BYD szakképzésért és HR ügyekért felelős delegációja. A cég képviselőit Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója fogadta. A BYD delegációja ezt követően Szegedre utazott, hogy egyeztessen a helyi felsőoktatás és szakképzés legfontosabb szereplőivel.

 

A vállalat vezetői a Szegedi Tudományegyetemmel már számos egyeztetést folytattak. Az intézmény szerves része lesz a BYD működésének, hiszen értékes szaktudást nyújt és hozzájárul a helyi innovációhoz. A delegáció találkozott a szegedi és hódmezővásárhelyi szakképzési centrum képviselőivel, valamint ellátogatott a szegedi Csonka János Technikumba, illetve a Déri Miksa Műszaki Technikumba is.