Látatlan kapkodják az elektromos Porschét

A Porsche első tisztán elektromos meghajtású sportautója, a Taycan világszerte óriási érdeklődésre tesz szert. Annak ellenére, hogy a modell csak szeptemberben fog bemutatkozni a nagyközönség előtt és egyelőre még a végleges formatervre sem derült fény, világszerte már most túllépte a komoly érdeklődések száma a 20 ezret – jelentette be a Porsche a Genfi Autószalonon.

Az újdonságot előrendelni kívánó potenciális vásárlók egy várólistára iratkozhatnak fel, aminek feltétele egy 2500 eurós letét befizetése. A Porsche Taycan bemutatkozása szeptemberre várható, a modell pedig még idén, az év vége felé piacra érkezik. Az elektromos sportautóban rejlő potenciálról sok mindent elmond bőven 3,5 másodpercen belüli 0-100 km/h-s sprintideje. A hatótávolság meghaladja az 500 km-t az NEFC ciklus szerint mérve, de legalább ennyire fontos, hogy megfelelő villámtöltővel alig 4 perc alatt lehet 100 km-re elegendő energiát tankolni az elektromos sportautóba (szintén az NEFC ciklus szerint).

„A Taycan iránti komoly, minden korábbi várakozásunkat meghaladó érdeklődés jól mutatja, hogy ügyfeleink hasonlóan izgatottan várják a Porsche első tisztán elektromos sportautóját, mint mi. Ebből kifolyólag már a szériagyártás megkezdése előtt növelnünk kellett a tervezett gyártási kapacitást“, mondta Detlev von Platen, a Porsche AG értékesítési és marketing igazgatója.