Új változat a kis Audiból

Az Audi A1 citycarver, az A1 modellsorozat legprogresszívebb tagja mindenütt otthon érzi magát, legyen szó nagyvárosról, országútról, autópályáról, sőt, akár könnyebb terepről.

 Műszakilag és dizájnja tekintetében egyaránt az A1 Sportback szolgált a 4,04 méter hosszú Audi A1 citycarver alapjául, amelynek vonalvezetése erőteljes és sportosan feszes, emellett bő négy centiméterrel nagyobb szabadmagasság jellemzi, jelentősen megkönnyítve a beszállást és kedvezőbb körkörös kilátást kínálva. E növekményből 35 milliméter az új, megemelt futóműnek, míg a további rész a 16 hüvelyk peremátmérőtől induló, az A1 Sportback modellekéhez képest megnövelt kerekeknek köszönhető.

Az Audi A1 citycarver külső megjelenését robusztus offroad-stílus jellemzi. Nagyméretű, nyolcszögletű hűtőrácsa az Audi Q-modelljeit idézi, amelynek betétjéül hangsúlyosan háromdimenziós kialakítású, matt fekete méhsejt-rácsozat szolgál. A hűtőrács felett az A1 Sportback modellektől eltérően két karakteres nyílás látható, míg a nemesacél-fényezésű alsó védőlemez az A1 citycarver terepes képességeire utal. A kerékjárat és az új formájú oldalküszöbök kontrasztárnyalatú külső elemeket hordoznak, az új tervezésű hátsó lökhárító pedig az orr robusztus kialakítására rímel.

Beltere és 335 literes csomagtartója tekintetében az A1 citycarver az A1 Sportback modellnek felel meg, s ugyanez érvényes széria- és extrafelszereléseire is, egészen a dinamikus hátsó irányjelzőkkel kínált teljes-LED fényszórókig.

Futóműve harmonikus és precíz hangolású, ám még agilisabb lehet az A1 citycarver az opcionális dinamika csomaggal, amely sportos vörös féknyergeket, az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszert, hangaktuátort és állítható lengéscsillapítókkal készült futóművet foglal magában. A négy üzemmódot – auto, dynamic, efficiency és individual – kínáló Audi drive select önállóan is megrendelhető.