Elkészült a félmilliomodik Mercedes Kecskeméten

A termelési jubileum megünneplésének alkalmából a gyárban látogatást tett Orbán Viktor miniszterelnök

A kecskeméti Mercedes-gyárban 2012. március 29-i megnyitása óta immár 500 ezer gépjármű készült. Az 500 ezredik Kecskeméten gyártott autó, egy kozmoszfekete színű Mercedes-Benz CLA modell, ami magyar tulajdonoshoz kerül.

„A termelési jubileum a több mint 4000 dolgozónk közös sikere. Felkészült szakembereink, elkötelezett munkatársaink segítségével csúcsminőségű gépkocsikat állítunk elő. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár sikeres csapatának és termékeinek köszönhetően a jövőben is rendkívül jó kilátásokkal rendelkezik. További fejlesztéseket tervezünk. Jelenleg is zajlik egy 15 millió eurós beruházásunk, melynek keretében új innovatív logisztikai koncepciót vezetünk be és építjük új logisztikai csarnokunkat” – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2016. január 1-jével kinevezett gyárigazgatója.

A Mercedes-Benz nemzetközi sikeréhez a kecskeméti gyár nagymértékben hozzájárul a B-osztály, a CLA, és a CLA-Shooting Brake modellek gyártásával, melyek közül kettő (CLA és CLA Shooting Brake) pedig kizárólag Kecskeméten készül a világ valamennyi piaca számára. A kompaktautók továbbra is sikeresek a Mercedes-Benznél: januárban 45 ezer 840 ügyfél döntött A- vagy B-osztályos Mercedes-Benz, CLA, CLA Shooting Brake vagy GLA vásárlása mellett. Ezáltal az előző év azonos időszakához viszonyított eladások 35,9%-kal emelkedtek. Előző évben 25,8 %–kal növekedett világszerte a kompaktmodellek eladása, amely összesen 582 ezer 531 jármű eladását jelenti.

Jelenleg egy 15 millió eurós beruházás keretében egy innovatív logisztikai fejlesztés valósul meg. Az árukosaras logisztikai rendszer bevezetéséhez kapcsolódóan a gyár egy új logisztikai csarnokkal bővül. A bővítés a digitalizáció jegyében zajlik: Az árukosár-alapú logisztikai rendszer jól látható változásokat jelent, hiszen az összeszerelő üzemben a szalag mellett már nem találunk állványokat, polcokat és az alkatrészek tárolására szolgáló göngyölegeket. Az ezzel kapcsolatos logisztikai ellátási folyamatok gyökeresen megváltoztak: az anyagmozgatási útvonalak felszabadultak, s bekapcsolódtak a folyamatba az árukosarakat továbbító robotok, amelyek automatikusan szállítják el az árukosarakat az árufelvételi zónából az összeszerelő szalaghoz, ahol a dolgozók az árukosárból kivett alkatrészeket felhasználják a szerelőszalag megfelelő pontján. Ennek következtében nincs szükség a termelés területén korábban használt alkatrész tartó állványokra. Az összeszerelő üzemben így felszabadult, korábbi logisztikai területeken új pihenőzónák kerülnek kialakításra ergonomikus székekkel és kényelmes kanapékkal. Az építési munkálatok 2016 elején kezdődtek, és várhatóan nyárig befejeződnek.

1 Comment on Elkészült a félmilliomodik Mercedes Kecskeméten

Comments are closed.