Új üzem Balatonbogláron

A Datalogic Hungary Kft. felavatta 9 millió eurós beruházással épült új üzemét április 15-én Balatonbogláron.

Az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó olasz Datalogic csoport leányvállalata a közel 200 embernek munkahelyet biztosító 7 ezer négyzetméteres üzemet hamarosan bővíteni kívánja, ehhez a területet már megvásárolták a helyi önkormányzattól – hangzott el a átadási ünnepségen. Romano Volta, a Datalogic Group elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: ez a beruházás része a Datalogic világméretű növekedési stratégiájának, amelynek célja az ellátási lánc hatékonyabbá tétele. Valentina Volta, a Datalogic Industrial Automation elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a boglári üzemet a legkorszerűbb gyártósorokkal szerelték fel. A tervek szerint a balatoni városból több mint 1,2 millió terméket szállítanak majd több mint 70 országba.

A gyárbejárás során kiderült, hogy a dolgozók jelentős részét buszokkal szállítják  a környező településekről. Betanított munkás, és mérnök van elég, de elektronikai műszerészből például akár 50-et is azonnal fel tudnának venni – mondta el az üzem egyik csoportvezetője.

A Datalogic a világ vezető gyártói közé tartozik az automatikus adatgyűjtés és ipari automatizálás szektorában a vonalkód-leolvasók, mobil számítógépek, adatgyűjtő-, mérő- és biztonsági érzékelők, lézeres képfeldolgozó-és jelölő-berendezések előállításának területén. A szupermarketek és kereskedelmi egységek, repülőterek, postai és szállítási szolgáltatások több mint egyharmadában alkalmazzák a termékeit.

A Datalogic csoport mintegy 2500 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában, tavaly 535,1 millió euró volt az árbevétele. Több mint 48 millió eurót fordított kutatásra és fejlesztésre, világszerte mintegy 1200 szabadalom birtokosa. A vállalkozás 2003-ban jelent meg először Magyarországon, az utóbbi években Fonyódon működött a cég, de ottani telephelyét kinőtte.