Jól kezdte az évet a Continental

Jó rajtot vett a Continental az idei üzleti évben, a nyereség 12 százalékkal, 734 millió euróra nőtt az első negyedévben. A vállalat árbevétele 9,85 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 9,57 milliárd euróval szemben. A legjobban a legnagyobb üzletág, az abroncsgyártás teljesített, ennek kamat- és adófizetés előtti nyeresége (EBIT) 17 százalékkal 530 millió euróra nőtt.

A hajtómű üzletág nyeresége harmadával visszaesett, mert gyenge volt az üzletmenet a hibrid hajtóművek területén. Csökkent a gépkocsikban használt informatikai eszközök és szórakoztató elektronikai cikkek forgalma és nyeresége is, amit a cég azzal magyaráz, hogy a legfontosabb piacokon, Európában és Amerikában számos gépkocsimodell fut ki.

Az ipari eszközöket gyártó ContiTech 99 millió euró EBIT-et mutatott fel, 80 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, noha ez az üzletág megszenvedi az olajipari beruházások, továbbá a bányaipar visszaesését, amelynek a ContiTech szállitószalagokat szállít.  A Continental azzal számol, hogy árbevétele az idén 4-5 százalékkal 41 milliárd euróra nő.

A Continental csoport egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. Az 55 országban 212 ezer alkalmazottat foglalkoztató csoport öt divíziójának együttes forgalma tavaly megközelítette a 39,2 milliárd eurót. Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen, és a bérelt munkaerővel együtt mintegy 7 ezer embernek ad munkát. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. szegedi gyárában áprilisban új gyártócsarnokot adtak át, amelynek köszönhetően 30 százalékkal nő az üzem gyártókapacitása az olajipari tömlők területén. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. május közepén adja át a 2015 nyarán megkezdett, állami támogatással megvalósuló beruházás első fázisában elkészült új épületeket, köztük az 5000 négyzetméteres logisztikai csarnokot.

 

1 Comment on Jól kezdte az évet a Continental

Comments are closed.