Uniós forrásból fejleszt a GYSEV

Uniós támogatásból újabb tíz alacsonypadlós villamos motorvonatot vásárolna a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) – tájékoztat keddi számában a Magyar Hírlap.

A vállalat közölte, eddig már tíz modern villamos motorvonat állt forgalomba a társaság hálózatán, és a kedvező tapasztalatok, illetve az utazóközönség pozitív visszajelzései alapján újabb szerelvényekkel kívánja bővíteni regionális személyszállító járműparkját. A járművekkel szemben elvárt alapvető műszaki követelmények: a 190 fix ülőhelyes utastér, az óránkénti 160 kilométeres engedélyezett legnagyobb sebesség, az akadálymentes, alacsonypadlós kivitel, és a két külön mellékhelyiség.

A motorvonatoknak rendelkezniük kell wifivel, elektromos eszközök töltésére szolgáló konnektorokkal, valamint korszerű audiovizuális utastájékoztatásra alkalmas eszközökkel is.

A gyártók ez év júniusában jelentkezhetnek az Európai Unió hivatalos lapjában megjelentetett tenderfelhívásra. Az első vonatot 2018-ban, a tizediket az ezt követő harmincadik hónapban kell szállítani – olvasható az újságban.