A makói mentőállomást támogatja a ContiTech

Háromszázezer forinttal támogatta a Mentés a jövőért Alapítványon keresztül a makói mentőállomást a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. A felajánlott összeget GPS készülékekre és régi, elavult eszközök cseréjére fordítja a mentőállomás. A makói központú, de Vácott is telephellyel rendelkező vállalat éves családi napján rendszeresen szerveznek jótékony célú gyűjtést, és a tombolákból befolyt összegből minden évben helyi szervezeteket, alapítványokat támogatnak.

„A tombola már hagyománnyá vált a családi napunkon. Ilyenkor a város minden részéről érkeznek felajánlások, kuponok, belépők vállalkozóktól, edzőtermektől, boltoktól, szépségszalonoktól, mi pedig ajándéktárgyakkal egészítjük ki a nyereményeket” – tájékoztatott Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Kft ügyvezető igazgatója. Kiemelte: arról, hogy a tombolából befolyt összeggel kit támogasson a cég, mindig a munkatársakkal közösen döntenek. Tavaly a Heti betevő makói csapatának adományozták a befolyt összeget, melyből egy sátrat vásárolt a szervezet, valamint két alkalommal is fedezni tudták ételosztási akciójukat. A ContiTech évek óta jótékonykodik, többször gyűjtöttek már tartós élelmiszert, ruhát is rászorulóknak és nagycsaládosoknak.

Nagy Mihály elmondta: „Cégünk Makó és Vác térségének immár két évtizede meghatározó és kiszámítható munkaadója. A Continental cégcsoport üzletága hosszú távon tervez a régióban. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a közelmúltban hajtotta végre fennállásának egyik legnagyobb beruházását. A fejlesztéssel összesen 9000 nm-rel nőtt a makói gyár területe, mely 30%-os kapacitásbővítést jelent. Felépült egy 5000 nm-es logisztikai raktárcsarnok és további 4000 nm –es területbővítés valósult meg. A tavaly nyáron megkezdett beruházás összértéke közel 12 millió euró, melyet 50%-os állami támogatással valósítottunk meg.  A bővítéssel 200 új munkahelyet teremtett a térségben a Continental.”