Kínaiak forradalmasítják a magyar ipart

A két legnagyobb magyarországi kínai befektető, a Huawei Technologies és a Wanhua-Borsodchem stratégiai megállapodást kötött a magyarországi gyártás legmagasabb technológiai színvonalra emeléséről.

A megállapodás értelmében a Wanhua regionális gyártása technológiai színvonalának legmagasabb szintre emelése és működésének fejlesztése érdekben Magyarországon hozza létre regionális infokommunikációs központját. A világpiacon élvonalbeli kínai vállalatok együttműködése egyúttal meghonosítja a big-data és a felhő alapú technológián, valamint a gépek közötti kommunikáción alapuló legmodernebb gyártástechnológiát, a “negyedik ipari forradalmat” is a régióban.

A megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Csen Hsziao-csün, a Kínai Népköztársaság Nagykövetéségnek ideiglenes ügyvivője jelenlétében Ting Csien-seng, a Wanhua csoport vezérigazgatója és Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója látta el kézjegyével Budapesten.

A Huawei élvonalbeli termékeket és megoldásokat fog biztosítani a Wanhua-BorsodChem számára annak érdekében, hogy fontos lépéseket tegyenek az intelligens gyártás területén, és közösen elérjék üzleti fejlődési céljaikat – jelentette ki a szerződés alkalmából Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója.

A Wanhua regionális infokommunikációs központjának Magyarországra telepítésével üzemei és ellátó hálózatának hatékonyságát, a csoport nemzetközi versenyképességét, valamint hosszú távú fenntartható fejlődését kívánja biztosítani – mondta el Ting Csien-seng.

A Wanhua, mint a legnagyobb magyarországi kínai befektető és a Huawei, mint a második legnagyobb az együttműködés alkalmából megerősítette elkötelezettségét magyarországi társadalmi szerepvállalásuk folytatása mellett a szakemberképzés terén.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a két nemzetközi élvonalbeli kínai nagyvállalat Magyarország iránti elkötelezettségét méltatva rámutatott, hogy stratégiai együttműködésük nem csak gazdasági, de politikai szempontból is jelentős tény, hiszen a keleti nyitás politikájának az eredményességét igazolja.

Csen Hsziao-csün, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője elmondta, hogy Kína Magyarországot tekinti egyik legmegbízhatóbb partnerének az EU-ban.