Elutasította a Volkswagen javaslatait Kalifornia

A kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal elutasította a Volkswagen 3,0 literes dízelmotorokra tett javítási javaslatát.

A hivatal döntése a Kaliforniában értékesített 3,0 literes dízelmotorral szerelt és a 2009-2016-ban készült Volkswagen, Audi és Porsche autókra vonatkozik, összesen mintegy 16 ezerre.

A CARB (California Air Resources Board) elutasításának indoklása szerint a Volkswagen átalakítási terve nem tartalmazza sem az emissziós értékeket manipuláló szoftver, sem javításának pontos leírását, illetve nem számszerűsíti az átalakításnak a motor hatékonyságára és üzemi paramétereire gyakorolt hatását. A hatóság a Volkswagen átalakítási tervét az idén februárban hasonló indokokkal egyszer már elutasította. A Volkswagen által azóta szolgáltatott információk a jelek szerint nem győzték meg a kaliforniai környezetvédelmi hivatalt.

Az Egyesült Államok szövetségi környezetvédelmi hivatala, az EPA (Environmental Protection Agency) egyetértett a CARB döntésével. Szóvivője közölte: a Volkswagen nem nyújtott be elfogadható javaslatot a 3,0 literes dízelmotor átalakítására.

 

1 Comment on Elutasította a Volkswagen javaslatait Kalifornia

Comments are closed.