Érkezik a legerősebb győri autó

Kezdetét vette az Audi TT RS Coupé és Roadster második generációjának sorozatgyártása az Audi Hungariánál: Az első Audi TT RS Coupé arakék színben gördült le a gyártósorról. A sportos TT család csúcsmodellje is teljes egészében Győrben készül.

„Az Audi Hungaria számára fontos nap a mai, hiszen megkezdtük a TT RS sorozatgyártását”, mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Biztos vagyok benne, hogy ez az Audi modell szerte a világon megdobogtatja az emberek szívét, a miénket különösen, hiszen a TT RS-t Magyarországon, a mi munkatársaink gyártják.”

Az új topmodellt 2016 áprilisában mutatták be a nagyközönségnek Kínában, a pekingi autószalonon. A megnövelt teljesítmény, az öthengeres motor hangja és a quattro meghajtásnak köszönhető húzóerő adja az Audi TT RS egyedülálló karakterét. A 2,5 literes, öthengeres motor egy modern klasszikus: sorozatban hetedszer választotta a nemzetközi szakújságírókból álló zsűri az „Év Nemzetközi Motorjának”. Az új TT RS generáció egy teljesen új fejlesztésű öthengeres motort kapott, melynek eredményeként 294 kW (400 PS) teljesítményével az Audi TT RS erősebb, mint valaha.

Az Audi Hungaria 2013-ban megnyitott járműgyárának éves kapacitása 160 000 autó. Az itt dolgozó több mint 4000 munkatárs gyártja jelenleg az Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és Roadster modelleket. Hamarosan új modellel bővül a járműgyártás termékpalettája, a jövőben az Audi Q3 is Győrben fog készülni. Már megkezdődtek az új modell gyártásának előkészületei, egy új 80 000 négyzetméteres karosszériagyár épül Győrben.